Oţetul de mere

 

Oţetul de mere este primul remediu la care ar trebui să apelezi atunci când buclelerefuză cu încăpăţănare să se aranjeze. În plus oferă şuviţelor o strălucire naturală,fără să fie nevoie să apelezi la tot felul de produse care afectează structura firului de păr. Tot ce trebuie să faci este să amesteci în cantităţi egale oţet de mere şi apă. După ce te-ai şamponat şi clătit,aplică această soluţie,las-o să acţioneze câteva minute,după care clăteşte-te din nou.

Ouăle

 

Sunt un remediu la fel de util pentru bucle rebele. Bate bine un ou,adaugă în el o lingură de maioneză şi 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă bine până se omogenizează. Aplică masca pe păr şi las-o 30 de minute. Îndepărteaz-o cu apă. Este bine să foloseşti acest truc o dată pe săptămână. Ouăle sunt bogate în proteine şi biotină care-ţi întăresc părul,prevenind căderea.

Berea

 

Este unul din cele 5 trucuri pentru bucle rebele la care cu siguranţă ar trebui să apelezi. Îţi speli mai întâi părul în mod normal şi-l clăteşti. Torni încet berea pe păr,având grijă să aplici de la rădăcină spre vârfuri. Lasă să acţioneze 5 minute,fără să masezi scalpul,după care clăteşti. Apelezi la acest truc o dată la două săptămâni. Berea conţine hamei şi drojdie,care sunt bogate în proteine,ce acţionează ca un ser protectiv pentru podoaba ta capilară.

Avocado

 

Este foarte bun în salate,dar face minuni şi pentru păr,deoarece îl hidratează şi astfel va fi mult mai uşor de arajat. Zdrobeşte un avocado cu 2 linguri de iaurt şi amestecă până capătă consistenţa unei paste. Aplică masca pe toată lungimea firelor de părşi aşteaptă 1 oră. Clăteşte şi şamponează. La acest truc poţi apela de 1-2 ori pe săptămână. Vitamina E este ingredientul cheie din avocado care întăreşte foliculii firelor.

Masaj cu ulei cald

 

Uleiul de cocos sau de migdale este extrem de hidratant şi astfel firele rebele care strică forma buclelor îşi vor reveni la forma lor naturală. Încălzeşte puţin uleiul şi masează uşor scalpul cu el. Înfăşoară capul în folie alimentară,iar deasupra pune un prosop. Lasă uleiul să acţioneze o oră,după care şamponează şi clăteşte. Apelează la acest truc pentru bucle rebele o dată pe săptămână.