Iată care sunt uleiurile esenţiale care nu trebuie să lipsească din rutina ta de înfrumuseţare:

Uleiul esenţial de arbore de ceai, pentru ten acneic

Acest ulei esenţial de arbore de ceai este bun pentru prevenirea acneei şi coşurilor. Pune într-un bol două picături de ulei de arbore de ceai, o lingură de argilă şi două linguri de apă de trandafiri. Amestecă cele trei ingrediente, apoi aplică pe faţa proaspăt spălată pasta obţinută, masând prin mişcări circulare, blânde. Acest ulei acţionează direct pe bacteriilor care provoacă apariţia coşurilor.

Uleiul esenţial de ylang ylang, pentru păr subţire

Ai părul subţire? Aici ai soluţia. Amestecă 4-5 picături de ulei de ylang ylang cu 4-5 picături de ulei de ricin. Aplică soluţia uleioasă pe păr, începând de la rădăcini şi până la vârfuri. Las-o să acţioneze 15-20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul cel puţin o dată pe săptămână.

Ulei esenţial de trandafiri, pentru ten uscat

Uleiul esenţial de trandafir este perfect pentru tenul uscat. Pune într-un bol două linguri de ulei de migdale şi două de ulei esenţial de trandafiri. Masează pielea cu soluţia uleioasă, prin mişcări circulare, blânde. Vei observa cum tegumentul va deveni mai catifelat, mai tânăr şi mai frumos de la o aplicare la alta, datorită licopenului şi vitaminei C.

Ulei esenţial de iasomie, pentru vergeturi

Prepară un amestec din 50 ml de ulei de nucă de cocos şi 5 picături de ulei esenţial de iasomie. Masează zona afectată de vergeturi cu soluţia uleioasă obţinută, prin mişcări circulare, de jos în sus. Pentru a obţine rezultatele dorite, aplică tratamentul regulat.

Ulei esenţial de geranium, de tămâie şi de patchouli, pentru îmbunătăţirea elasticităţii pielii

3-4 picături de ulei esenţial de tămâie, de geranium sau de patchouli contribuie la îmbunătăţirea elasticităţii pielii şi la stimularea celulară. Masează pielea cu unul dintre uleiurile enumerate mai sus, în fiecare seară. Aceste trei uleiuri esenţiale strâng tegumentul şi estompează liniile fine şi ridurile prezente. Ele pot fi folosite în combinaţie cu ulei esenţial de migdale sau cu ulei de avocado.   

Credit foto: www.castoroilreview.com