1. Pregăteşte-ţi pielea

Curăţă bine tenul cu ajutorul unui exfoliant,pe care ţi-l poţi face şi acasă din zaţ de cafea şi ulei de măsline,apoi clăteşte cu apă călduţă. Pentru a înlătura uleiul,umezeşte o dischetă de bumbac în apă micelară sau în apă termală. Abia apoi poţi aplica o cremă hidratantă.

2. Machiaj în funcţie de ten

Alege un fond de ten care să se potrivească perfect nuanţei şi tipului tău de piele. Nu alege niciodată o culoare mai deschisă sau mai închisă. Ai grijă şi la textură:cumpără două tipuri de fond de ten,unul cu efect de matifiere a tenului şi unul normal. Pe cel mat aplică-l pe nas şi pe frunte,zonele care au tendinţe de îngrăşare,iar pe celălalt,pe restul feţei.

Citeşte şi:5 trucuri de machiaj pe care să încetezi să le mai faci

3. Corector,fond de ten şi pudră

Aplică o bază înainte şi las-o 5 minute să intre în ten. Una dintre cele mai frecvente greşeli întâlnite este că nu laşi suficient timp să se usuce fiecare produs în parte. Dacă te grăbeşti,o poţi fixa şi cu ajutorul unui foehn,setat la cea mai joasă temperatură. Acolo unde ai pete sau coşuri,aplică un corector,înainte de a te da cu fond de ten şi anticearcăn în zona ochilor. Alege o nuanţă mai deschisă decât cea e tenului tău. Pentru a evita efectul de mască,cel mai bine este să începi prin a aplica fondul de ten în straturi subţiri,începând din centrul feţei şi continuând înspre exterior. Nu ocoli bărbia,gâtul şi urechile,dacă nu vrei să se vadă diferenţe. La final,aplică o pudră translucidă,în special pe zona T. Pentru un plus de culoare,aplică un blush în obraji,de o culoare discretă.

4. Fard,tuş şi rimel

Cea mai mare greşeală pe care ai putea să o faci din dorinţa de a arăta bine în poze,ar fi să optezi pentru un machiaj prea accentuat în zona ochilor,cu alte cuvinte,să foloseşti prea mult negru. Alege,în schimb,culori neutre,mate sau sidefate,în funcţie de preferinţe şi trasează o linie de tuş la baza genelor superioare,pentru a crea un efect de volum al genelor. Următorul pas este să îţi curbezi genele cu un cleştişor şi să aplici rimel,în 3 straturi sau dacă vrei să simplifici lucrurile,mergi înainte la un salon de aplicat extensii de gene,care te vor ţine aproximativ 3-4 săptămâni şi de care te vei putea bucura chiar şi în luna de miere. Dacă ai sprâncenele rare,nu le neglija şi conturează-le frumos cu un creion sau cu un fard,apoi piaptănă-le bine,pentru a elimina surplusul.

5. Creion şi ruj de buze

Înainte cu câteva zile de nuntă,exfoliază-ţi uşor,în fiecare seară,buzele cu ajutorul unui prosop,cu care le masezi uşor sau cu puţin zahăr bru şi cu care freci buzele cu mişcări circulare. Când începi machiajul,aplică un strugurel sau o cremă hidratantă şi o picătură de fond de ten,pe care o întinzi bine. Fă-ti cu grijă conturul buzelor,în aceeaşi nuanţă cu rujul pe care îl vei folosi. Este recomandat să îl alegi într-o nuanţă naturală,nu roşu sau grena,căci buzele vor părea mult mai subţiri. După ce te-ai dat cu ruj,pune un şerveţel pe buze şi aplică deasupra lui pudră,cu ajutorul unei pensule. Apoi mai aplică un alt strat de ruj şi repetă procedura,dacă îţi doreşti ca acesta să dureze mai multe ore pe buze. Pentru un plus de volum,aplică puţin luciu de buze pe mijlocul acestora.

Citeşte şi:7 secrete pentru un machiaj reuşit

6. Exersează

Unul dintre cei mai importanţi paşi,pe lângă trucurile învăţate este practica. Chiar dacă mai e până la momentul nunţii,trebuie să exersezi şi să descoperi ce tip de machiaj ţi se potriveşte cel mai bine,dacă doreşti să obţii cele mai bune rezultate.

Sursă foto:design1.info