Prevenirea cancerului nu este atât de dificilă pe cât te-ai fi aşteptat. Trebuie doar să fii atentă la dietat ta,să elimini toxinele din organism şi să pui accentul pe consumul unor anumiţi nutrienţi.

Mânâncă sănătos

Cea mai importantă parte de prevenire a cancerului este dieta ta,care trebuie să fie cât mai sănătoasă posibil. Mănâncă alimente integrale în forma lor naturală şi limitează consumul de fast food-uri şi produse prelucrate. De asemenea,citeşte tot timpul eticheta produselor şi fereşte-te de conservanţi,coloranţi artificiali şi alţi aditivi.

Limitează consumul de zahăr alb rafinat,dar în acelaşi timp trebuie să creşti aportul de ulei de in,care s-a dovedit că previne răspândirea celulelor canceroase.

Evită toxinele

Toxinele au devenit parte din viaţa de zi cu zi,însă ele pot provoca multe probleme de sănătate,cum ar fi alergii,astm,tulburari hormonale şi chiar cancer. Totuşi,este important să ştii că poţi evita toxinele prin renunţarea la produsele de curăţare şi de îngrijire personală care conţin substanţe chimice sintetice derivate din petrol.

Poţi folosi în schimb produse de curăţare ecologice şi cosmetice organice. Iar dacă eşti fumătoare,trebuie să renunţi urgent la ţigări. Şi curele de detoxifiere îşi au rolul lor.

Nu te feri de exerciţii

Ar fi bine ca sportul să devină parte din viaţa ta. Fă-ţi un plan cu zilele de antrenament sau cu orele la care ţi-ai propus să faci sport-fie că mergi la sală,la alergat în parc sau că preferi să dansezi pe ritmuri latino în intimitatea casei tale.

Studiile arată că 3-4 ore de exerciţii pe săptămâna reduc riscul de cancer mamar cu 40% şi a cancerului de colon cu 50%.

Relaxează-te

Viaţa este plină de stres,iar stresul este acum asociat cu multe boli. Cercetările recente arată că hormonii de stres determină imunitate scăzută şi joacă un rol important în dezvoltarea celulelor canceroase.

Prin urmare,învaţă să te relaxezi. 

Bucură-te de soare

Lipsa vitaminei D este asociată cu osteoporoza,obezitatea,astmul,bolile cardiace,scleroza multipla şi,mai nou,cancerul.

Poţi obţine Vitamina D absolut gratuit:organismul o produce atunci când este expus la razele soarelui. Aşa că ar trebui să stai zilnic cel puţin 15-20 de minute la soaer,dar nu uita că produsele de protecţie solară cu SPF pot împiedica producerea vitaminei D.

Ia suplimente nutritive

Vitaminele,mineralele şi extractele din plante sunt utile organismului,iar raportul cost-beneficiu este foarte favorabil,deci nu te feri de suplimentele alimentare. Pentru prevenirea cancerului,un supliment de antioxidanţi este foarte important.