Cercetătorii au cerut oamenilor să estimeze vârsta unei femeii uitându-se doar pe fotografii.  Rezultatul studiului arată că 49% din cei chestinaţi au considerat că mâinile femeii par mai tinere atunci când sunt vopsite cu lac de unghii. Iată ce trebuie să faci ca să-ţi păstrezi unghiile sănătoase şi tinere:

Utilizează pila

Dacă foloseşti o pilă dură,aceasta slăbeşte unghiile. Prin urmare,acestea vor fi crăpate şi exfoliate. De aceea este bine să foloseşti o pilă cu textură densă şi fină.

Dă-le o formă

Utilizează o pilă fină pentru a le da formă unghiilor. Nu pili şi părţile laterale ale unghiilor,pentru că pilirea le slăbeşte. Păstraţi-vă unghiile mari pentru un aspect mai tineresc.

Nu-ţi mai tăia cuticulele!

Acestea protejează centru de creştere a unghiilor;tăierea lor poate duce la subţierea unghiilor. În schimb,hidratează cuticulele şi împinge-le înapoi. Dacă nu dispui de un instrument care să împingă cuticula,poţi improviza. Foloseşte o radieră înfăşurată într-o pânză.

Foloseşte dizolvant fără acetonă

Îndepărtează-ţi oja veche de pe unghii cu un dizolvant fără acetonă. Probabil ai auzit că acetonă usucă unghiile,dar dacă inhalezi mirosul îţi poate creşte pulsul şi ţi se irită gâtul.

Lămâia face minuni asupra unghiilor galbene

Multe femei nu ştiu că unghiile se îngălbenesc din cauza ojei închise la culoare. De fapt,oja protejează unghiileslabe să se rupă. Pentru a nu înceta să-ţi mai vopseşti unghiile şi pentru a preveni îngălbenirea lor,aplică un strat de ojă incoloră,ca bază de protecţie,după care foloseşte oja cu care vrei să-ţi vopseşti unghiile. Dacă ai unghiile deja îngălbenite,fricţioneză-le cu o lămâie.

Lac de protecţie

Secretul unei manichiuri de durată nu este oja,ci lacul de protecţie. După ce ai aplicat un strat de ojă incoloră şi un strat de ojă aşteapă ca vopseaua de pe unghii să se usuce. Apoi,foloseşte un lac de protecţie. Este important să urmezi aceşti paşi,dacă vrei ca oja să nu sară repede de pe unghii.


Citeşte şi:

Alimente pentru unghii rezistente

Unghiile îţi dezvăluie de ce afecţiuni suferi