1. Înainte de a merge la epilat,ia un analgezic. Astfel,vei simţi mai puţină durere şi scazi la minimum riscul de apariţiei a inflamaţiei.

2. De la ultima epilare,este indicat să îţi laşi părul să crească în jur de trei săpătămâni. Cosmeticiana va scurta părul la lungimea potrivită. Dacă este prea scurta,epilarea cu ceara devine foarte dureroasă,iar părul va fi greu de îndepărtat.

3. Evită să mergi la epilat cu cinci zile înainte de a-ţi veni menstruaţia şi cu cinci zile după ce îţi trece. În aceste zile,corpul tău este mai sensibil,ceea ce înseamnă că vei simţi mai multă durere.

4. Exfoliază-ţi zona inghinală înainte de a merge la epilat. Îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii va face epilatul mai uşor şi va preveni creşterea firelor de păr sub piele. Evită să-ţi exfoliezi pielea după epilare,cel puţin o săptămână,altfel rişti să te confrunţi cu iritaţii.

5. După ce te-ai epilat nu merge imediat la pisicină sau la plajă. Aşteaptă cel puţin trei zile,pentru că expunerea la soare şi clorul din apă deteriorează pielea şi favorizează apariţia iritaţiilor şi a mâncărimilor.

6. Transpiră înainte de a merge la epilat pentru a favoriza deschiderea porilor din zona inghinală. Aşadar,fă exerciţii fizice sau mergi la saună.

7. După epilare,aplică pudră pentru copii sau o pudră care conţine antibiotic. Astfel,vei preveni apariţia coşurilor şi a inflamaţiilor.