Pe aceeaşi temă:

Măşti pentru un păr sănătos

7 trucuri de îngrijire a părului vopsit

1. Mască nutritivă cu ulei de măsline

Dacă ai părul uscat,foloseşte-te de efectul nutritiv al uleiului de măslineîmpotriva căderii părului. Amestecă două linguri de ulei,un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Aplică soluţia pe părul curat şi acoperă-l cu un prosop timp de 45 de minute,după care te poţi spăla obişnuit.

2. Strălucire cu gălbenuş de ou

Amestecă un gălbenuş de ou,o jumătate de pahar cu chefir sau cu sana şi o ceapă rasă fin. Adaugă un sfert de pahar de alcool rafinat şi aplică soluţia pe păr. Las-o să acţioneze două ore,după care spală-te cu şampon şi evită folosirea foenului.

3. Revitalizare cu pulbere de cedru

Pentru un păr puternic,prepară-ţi o soluţie din 500 de grame de praf de cedru,două gălbenuşuri de ou şi câteva picături de lămâie. Masează pielea capului timp de 15 minute,apoi spală părul cu şampon. Pentru rezultate bune aplică tratamentul de trei ori pe lună.

4. Tonifiere cu rozmarin

Rozmarinul şi salvia sunt două plante care dau rezultate foarte bune împotriva căderii părului. Fierbe în apă rozmarin,salvie,frunze de piersic,urzici şi brusture. Strecoară lichidul,pune-l într-o sticlă cu pulverizator şi umezeşte părul dimineaţa şi seara,timp de o săptămână,în fiecare lună.

5. Tratament revigorant cu ulei de ricin

Ideal dacă ai firul subţire şi părul moale. Amestecă o sticluţă de ulei de ricin,două fiole de vitamina A şi un gălbenuş de ou sau două,în funcţie de lungimea părului. Aplică tratamentul începând de la rădăcină,întinde pe lungimea firului de păr şi acoperă-ţi capul cu o cască de baie sau cu o pungă de plastic,timp de 15 minute,apoi spală-te cu şampon.

6. Masajul scalpului cu lavandă

Aromaterapia este o metodă utilizată pentru stimularea scalpului. Amestecă şase picături de ulei de lavandă cu două linguri de ulei de migdale,de soia sau de susan. Cu soluţia astfel obţinută se masează pielea capului şi se lasă 20 de minute. La final se spală în mod obişnuit părul.

7. Loţiune cu urzică pentru creştere

Pune la fiert,timp de 30 de minute,500 ml de apă cu trei linguri de urzici uscate şi două linguri de oţet de mere. Strecoară amestecul obţinut şi masează-ţi pielea capului pentru câteva minute în fiecare zi,timp de o săptămână,pentru a stimula circulaţia sângelui şi creşterea părului.