Astfel,moda depăşeşte barierele tendinţelor şi îi oferă acesteia posibilitatea de a-şi construi propriul stil vestimentar,în conformitate cu personalitatea sa.

Stilul 2016,în culori

Primul trend care se face remarcat este paleta cromatică bogată în care sunt pictate piesele vestimentare. Marsala,culoarea anului 2015,este detronată în 2016 de culori precum orhidee ametist,portocaliu cadmiu,roz cuartz,albastru tropical,verde oliv şi gri. Multitudinea de culori transformă orice moment într-unul special,completat fiind de un look pe măsură. Orhideea ametist este culoarea ideală pentru rochiile de seară,transformând look-ul într-unul desprins parcă dintr-o lume de basm. Culoarea portocaliu cadmiu,în schimb,este recomandată pentru accesorii,o eşarfă sau o geantă în această culoare fiind elementul care poate pune în valoare orice ţinută. Albastru tropical este alegerea perfectă pentru petrecerile din vară,fie că este transpus într-o salopetă stylish sau clasica rochie lungă. Pentru combinaţii armonioase,galben muştar se alătură perfect nuanţelor de verde oliv,dar şi negru.

Nicio vară fără printuri

Sezonul cald este destinat articolelor vestimentare cu imprimeu. Fie că este vorba despre rochii,topuri sau pantaloni,opţiunile sunt multe şi demonstrează că nicio garderobă nu ar putea fi completă fără ele. Printurile sunt conversaţionale,cu motive naturale,dungi,accente geometrice sau de inspiraţie etnică,boho chic.

Funda,detaliul chic

Detaliile fac diferenţa,iar colecţia Motivi pentru acest an mizează pe funde de diferite dimensiuni. Ca accesoriu,sub forma unei eşarfe,funda este elementul care dă ţinutei un look rafinat,indiferent că vorbim despre stilul destinat unei zile petrecute la birou sau unei ieşiri în oraş.

Dantela,o notă de romantism atemporal

Tendinţele 2016 pun preţ pe feminitate şi o pun în valoare cu piese realizate în întregime din dantelă sau,pe alocuri,cu detalii subtile dantelate. Perfectă pentru a da look-ului un aer elegant şi rafinat,dantela este vedeta sezonului primăvară-vară,însă se va menţine în preferinţe şi în sezonul rece completând topurile şi cămăşile,dar şi articolele din tricot.

Haine vaporoase

Trendul care a cucerit podiumurile în ultimii ani se menţine triumfător în topuri şi în acest an. Rochiile şi fustele maxi vor fi lait-motivul verii şi,împreună cu nuanţele aprinse,conferă un look chic şi confortabil în acelaşi timp,cu minimum de efort.

Umerii goi

Ca o prelungire a stilului feminin care domină tendinţele,umerii dezgoliţi sunt detaliul care face furori în sezonul primăvară-vară. Drept dovadă,se regăseşte în cele mai diverse combinaţii,de la hainele casual până la ţinutele elegante. Pot fi observate trei variaţii:umeri dezgoliţi cu bretele,umeri dezgoliţi în totalitate sau umeri dezgoliţi printr-o croială asimetrică.

Pliseurile dau viaţă oricărui look

Un detaliu încântător,care poate scoate din anonimat orice look,pliseurile se regăsesc în acest an printre preferinţele designerilor. Cutele mărunte şi culorile intense conferă ţinutei dinamism şi dau viaţă rochiilor şi fustelor.