O saltea bine aleasă şi bine îngrijită este esenţială pentru sănătatea ta. Aceasta păstrează alinierea corectă a coloanei vertebrale, susţine corpul, iar somnul tău e unul neîntrerupt de dureri. Cu toate acestea, mulţi oameni îşi distrug salteaua destul de repede. Se fac multe greseli. Iată ce nu trebuie să faci dacă vrei să ai o saltea mai mult timp.

Românii dorm în medie 9 ore pe zi, potrvit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Iar calitatea somnului este dată şi de cum este îngrijită salteaua. Sunt anumite lucuri pe care unii oameni le fac în mode repetat şi care duc la scurtarea duratei de viaţă a saltelei.

Nu roteşti niciodată salteaua

Zilele în care esre nevoie să roteşti salteaua periodic au dispărut de mult. Saltelele produse în ultimul deceniu nu mai au două părţi. Dar asta nu înseamnă că ai scăpat de grija asta odată ce ai pus salteaua cea nouă pe pat. Fă-ţi obiceiul să roteşti salteaua, de la cap, la picioare cel puţin odată la două luni. Acest lucru va duce la întârzierea apariţiei inevitabile a deformării saltelei datorită greutăţii corporale. văilor şi a căderilor din cauza greutăţii corporale.


Citeşte mai multe despre lucrurile pe care nu trebuie să le faci dacă vrei să ai o saltea bună pe casoteca.ro

Credit foto: www.blog.morrisathome.com