Tabăra reprezintă etapa finală a concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro,concurs realizat în parteneriat Societatea de Ştiinte Matematice din România şi INTUITEXT,cu sprijinul Romanian American Foundation,INTEL,Ţuca Zbârcea şi Asociaţii.

Concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro are scopul de a pregăti elevii,din clasele IV-XII,pentru obţinerea performanţei la nivel de olimpiadă,fiind astfel,nu doar o competiţie,ci şi o şcoală,elevii pasionaţi de matematică beneficiind de toate materialele necesare unei prezenţe reuşite la olimpiadele şcolare.

În programul ediţiei cu numărul patru a taberei figurează:două probe finale (orală şi scrisă),lecţii de pregătire,conferinţe susţinute de personalităţi importante din lumea matematicii,un concurs de fotografie  “Poveşti urbane în Câmpulung Muscel”, activităţi sportive şi două ateliere de grafică digitală.

Anul acesta,în tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro participă 169 de elevi,11 elevi invitaţi speciali pentru susţinerea lecţiilor pe teme libere,6 invitaţi dintre cei mai buni de la Olimpiada Naţională de Matematică şi 43 de profesori.