Florica Ungur,îndrăgita interpretă de muzică populară,a murit în această dimineaţă,într-un spital din Oradea. Artista avea 72 de ani şi suferea de o boală gravă. În urmă cu o lună,a suportat o intervenţie chirurgicală,dar care nu a putut-o salva.

În ultima vreme,Floricăi Ungur i-au fost alături fiul său şi buna sa prietenă – cântăreaţa de muzică populară Ioana Urs-care a declarat pentru Mediafax că interpreta a murit astăzi,în jurul orei 6.00,fiind internată la secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Florica Ungur suferea de cancer,de aproximativ trei ani.

„În ultima lună starea ei a fost tot mai rea pe zi ce trecea,în ultimele două săptămâni nici nu mai putea să vorbească. Singurele persoane pe care le accepta lângă ea eram eu,mama mea,băiatul ei,care este şi verişorul meu,şi alte câteva rude.A încercat de multe ori să ascundă această boală şi voia să lupte. Era convinsă că îşi va reveni", a spus Ioana Urs, care a adăugat că înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 14.00, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal din Oradea.

Florica Ungur este una dintre cele mai cunoscute soliste de muzică populară din zona Bihorului. Nu cu mult timp în urmă, pe 21 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, a avut loc şi un concert caritabil pentru solistă, un spectacol intitulat „Florica Ungur - O viaţă închinată cântecului". Cristian Pomohaci,Tiberiu Ceia,Cornel Borza,Nicolae şi Nicuşor Mureşan,Radu Potoran,Iuliana Chelu,Otilia Haragoş şi Elvira Lerinţiu sunt interprepreţii de folclor care au cântat atunci,banii strânşi în urma spectacolului fiind donaţi artistei.

Florica Ungur s-a născut pe 8 iunie 1939,în satul Fâşca,din judeţul Bihor,unde a învăţat să cânte de la mama sa,Ileana Cociuba. A absolvit cursurile Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti,secţia de limbi clasice (latină şi greacă veche),devenind profesoară de latină la actualul Colegiu Naţional „Mihai Eminescu" din Oradea. Şi-a lansat primul disc în 1970, la vârsta de 31 de ani, iar de-a lungul timpului a cules şi interpretat peste 150 de melodii populare.