Privire grafică

Pe toate podiumurile s-a putut observa înfrumuseţarea ochilor cu tot felul de elemente şi codiţe grafice sau reinterpretarea clasicului ”cat-eyes”. Este suficient să ne uităm la prezentările Chanel,Dior şi Fendi pentru a înţelege cât de uşor poate fi transformată privirea cu ajutorul unor simple aplicări de farduri gri-închis sau a unui eyeliner negru intens. Atâta timp cât  linia de tus iese în evidenţă,iar aceasta este cât mai groasă,abstractă şi  geometrică,atunci este în trend.

”Machiajul cat eyes continua să fie printre cele favorite şi în 2016,însă nu fără a trece printr-o metamorfoză.  Încearcă să desenezi codiţele pe pleoapa inferioară sau să creezi o privire cu adevărat de  pisică cu linia dublă  sau în mai multe culori pentru o notă de exotism. Nu uita să asortezi ochilor un  ten Nude Sheen,inspirat de Kate Moss,care presupune o bază de machiaj uşoară,fluidă şi translucidă. Pentru aceasta se înlocuieşte pudră normală de faţă cu una bronzanta sau fard de obraz sidefat”,explica Katiuşa Popovici,make-up artist.

Smokey eyes nu iese din trend,dar şi acesta într-o altă interpretare,mai subtilă,sofisticată şi mai puţin definită,care poate cuprinde nu doar pleoapa de sus şi cea de jos şi să ajungă chiar şi până la linia sprâncenelor şi la rădăcina nasului.  Poţi purta acest machiaj cu o bază nude atât de pentru ten cât şi pentru buze,aşa cum propune casa de modă Chanel.

Buze conturate

Se spune că poţi să impresionezi doar şi cu o nuanţă de roşu aprins pe buze,însă secretul consta în a găsi tonul perfect. În prezentările de modă Celine,Saint Laurent,Antonio Berardi,Bottega Veneta şi Carolina Herrera,makeup artiştii au optat  pentru eternul roşu aprins pe buze.

”Aceasta este de fapt singură culoare utilizată,pentru că machajul ochilor se reduce la minim. Rezultatul este unul rafinat,care sporeşte încrederea în sine. Nuanţele prefarate sunt cele de roşu stacojiu şi roşu aprins,aplicate cu ajutorul unei pensule,pentru o formă cât mai precisă”,adăugă Katiuşa Popovici.

Blush-uri naturale. Iluminatoare şi luciu.

În 2016 nu vom abuza de blush-uri şi vom alege nuanţe cât mai naturale,de la nuanţe de piersică,până la roz fin. Se pune accent şi pe tenul strălucitor obţinut cu ajutorul iluminatoarelor,pudrelor şi cremelor cu particule sclipitoare.

Pe podium,make-up artiştii au abuzat de gloss atât pe buze,pleope sau sprâncene. O notă subtilă poate fi folosită în oricare din aceste zone acolo unde pică mai multă lumină.

Sprâncene groase

Sprâncenele groase sunt din nou în trend,aşa că poţi renunţa la pensatul excesiv şi aranjarea sprâncenelor cu gel special. Aspectul natural merge pe aceeaşi linie cu cel al tenului,aşa că poţi păstra firele rebele de la bază pentru a completa acest look.

Stilul No Makeup

Chiar dacă la o primă vedere tenul pare că nu e machiat deloc,de fapt se folosesc tonuri nude atât pentru fata,buze şi ochi. Acest stil folosit de multe ori în prezentările de modă,mergând pe conceptul că mai puţin înseamnă întotdeauna mai mult.