Natalie Portman

În 2010, actriţa Natalie Portman declara că are origini româneşti. Născută pe 9 iunie 1981 la Ierusalim, Natalie Portman s-a stabilit încă din copilărie în Statele Unite ale Americii, alături de părinţi. Bunica sa din partea tatălui s-a născut în România. S-a mai spus şi că străbunica actriţei a fost spion pentru britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dustin Hoffman

Dustin Hoffman, unul dintre cei mai cunoscuţi actori contemporani are şi el origini româneşti. S-a născut la 8 august 1937, în Los Angeles dintr-o mamă româncă şi un tată ucrainean. Actorul declara într-un interviu “Am sentimente puternice de evreu. Sunt un evreu român!”.

Lauren Bacall

Una dintre cele mai frumoase actriţe din istoria Hollywood-ului, Lauren Bacall a avut o mamă născută în România, iar numele ei vine de la numele de fată al mamei, un nume românesc. Lauren s-a născut la 16 septembrie 1924 în New York provenind dintr-o familie de emigranţi evrei. Mama ei, Natalie Weinstein, născută în România, se numea în realitate Băcalu. Frumoasa actriţă cu origini româneşti a strălucit la Hollywood vreme de zeci de ani. În 2010 ea a primit Oscarul pentru întreaga activitate.

Winona Ryder

Numele complet al actriţei este Winona Laura Horowitz. Originile româneşti le-a dobândit din partea tatălui ei. Familia ei a emigrat din Rusia şi România în Statele Unite ale Americii.

Harvey Keitel

Harvey Keitel se trage dintr-o familie cu origini din Polonia şi România. De altfel, mama lui  s-a născut în Brăila. A jucat în filme precum „Rservoir Dogs“ şi „Taxi Driver“.

Alte vedete cu origini româneşti

Edward G. Robinson

Actorul s-a remarcat în roluri ale unui gangsteri, în filmele anilor 1940. S-a născut în Bucureşti şi a emigrat în Statele Unite ale Americii în 1903.

 Johhny Weissmuller

Este cunoscut pentru că a interpretat primul rol Tarzan din istorie. S-a născut la Timişoara, în 1904.

 Béla Lugosi

Este cunoscut pentru că l-a interpretat pe Dracula în primul film dedicat personajului. S-a născut la Lugoj.

 Barbara Bach

Barbara Bach a jucat rolul fetei Bond în filmul „The spy who loved me“ şi a fost căsătorită cu Ringo Starr. Bunica ei este din România.

Fran Drescher

Fran Drescher a devenit cunoscută pentru rolul din sitcome-ul „The Nanny“. Străbunica ei, Yetta, s-a născut în Focşani.

Stan Lee

Părinţii lui Stan Lee au fost evrei născuţi în România, care au imigrat în Statele Unite ale Americii.