Cinci investitori  - Dan Şucu, Cristina Bâtlan, Mohammad Murad, Bogdan Micu şi Dragoş Petrescu - intră în Imperiul Leilor pentru a susţine noi idei şi afaceri are au nevoie de finanţare. Pentru ei, afacerile nu înseamnă doar bani, înseamnă emoţie, speranţă şi, în primul rând, oameni. Au fler, experienţă, răbdare, mult suflet şi mulţi bani de investit. Însă doar în afacerea potrivită.

În prima ediţie, Dan Şucu, Cristina Bâtlan, Mohammad Murad, Bogdan Micu şi Dragoş Petrescu vor avea în faţa lor idei de afaceri care ar putea îmbunătăţi viaţa noastră de zi cu zi, tineri antreprenori cu produse şi servicii inovative, business-uri care salvează mii de vieţi, dar şi planuri de finanţare nerealiste.

Unul dintre concurenţi va cere o investiţie pentru ideea lui, promiţându-le leilor un profit care nu are nicio legătură cu realitatea. Unul dintre cei cinci investitori va fi impresionat până la lacrimi de dorinţa de dezvoltare a unui concurent cu o afacere din domeniul medical. ”Povestea ta mi-a stârnit nişte amintiri destul de grele. Înainte de pandemie, am cumpărat câteva măşti cu intenţia de a-i ajuta pe cei care au nevoie. Una dintre întâlniri a fost cu cei de la Ambulanţă. Oamenii de acolo plângeau, se simţeau părăsiţi de ţară şi de noi... aveau o mască la două persoane. Situaţia asta era în tot oraşul, nu numai la Ambulanţă!”, va mărturisi acesta vizibil emoţionat de cele întâmplate.

În Imperiu, totul stă sub semnul neprevăzutului: de la afacerile care sunt prezentate în faţa leilor, până la intenţia de finanţare. Investitorii vor învăţa una dintre cele mai uimitoare lecţii de viaţă, de la un concurent care-i pune într-o situaţie atipică. Chiar dacă unul dintre LEI îşi va exprima dorinţa de a finanţa un business, impunând o singură condiţie esenţială pentru dezvoltare acestuia, concurentul va refuza propunerea, spre uimirea tuturor.

Peste 3.000 de concurenţi s-au înscris în cel de-al doilea sezon Imperiul Leilor. Români stabiliţi în alte ţări şi-au arătat deschiderea de a reveni în ţară şi a dezvolta un business aici. Au aplicat români stabiliţi în Germania, Franţa, Norvegia, Suedia sau Brazilia. Decizia de a investi într-un business sau într-o idee este luată pe loc. La finalul momentului, fiecare leu îşi exprimă dorinţa de a investi sau de a se retrage din negociere. Leii nu cunosc concurenţii şi au acces la informaţii despre un concurent, business-ul acestuia sau produsul pe care urmează să-l prezinte, cu doar un minut înainte ca acesta să păşească în Imperiul Leilor. În situaţia în care unul dintre lei îl cunoaşte pe concurentul intrat în platou, leul este obligat să se retragă din negociere.

Leii nu modifică suma cerută pentru investiţie. Nu de puţine ori concurenţii vin în faţa leilor cu o idee supraevaluată, cerând o sumă mult prea mare în schimbul unui procent mic din companie. Pe parcursul show-ului, leii sunt obligaţi să păstreze suma cerută de concurent pentru investiţie, nu o pot micşora, dar pot negocia procentele. După ce-şi exprimă intenţia clară de a se parteneria într-un business, în baza informaţiilor prezentate de concurent în emisiune, leul face propriul audit al companiei în care urmează să investească. Dacă informaţiile oferite în prima fază sunt incomplete sau inexacte, leul poate lua decizia de a se retrage. Banii investiţi sunt exclusiv ai leilor.