Mirosul neplăcut al picioarelor,pielea crăpată,bătăturile,unghiile încarnate,infecţiile fungice pot provoca disconfort şi mobilitate redusă. În timp ce unele dintre aceste probleme sunt congenitale,o mare parte din ele pot fi prevenite.

 

Poartă pantofi confortabili

 

Purtarea unor încălţări nepotrivite poate afecta sănătatea picioarelor. În primul rând,trebuie ca pantofii să ţi se potrivească. În caz contrar,este posibil să-ţi apară bătături,unghii încarnate şi dureri de picioare foarte mari.

Când mergi să-ţi cumperi pantofi,fă asta seara,când picioarele sunt umflate. Mai mult,evită să porţi încălţăminte cu toc înalt,pentru a evita formarea de leziuni la nivelul oasele piciorului. Totodată,ai grijă ca pantofii să fie confecţionaţi din materialele potrivite. Sinteticele nu permit piciorului să respire aşa cum o face pielea.

 

Mergi pe jos

 

Pentru a fi în formă maximă,mergi pe jos în fiecare zi,cel puţin 30 de minute. În felul acesta,muşchii de la nivelul picioarelor îşi vor păstra fermitatea,iar tendoanele şi ligamentele flexibilitatea. Când mergi,asigură-te că porţi pantofi indicaţi pentru asta.

 

Spală-te pe picioare în fiecare zi

 

Pentru că picioarele tale petrec cea mai mare din zi în interiorul unei perechi de pantofi,este foarte important să-ţi speli picioarele în fiecare zi. Şi asta pentru că,umiditatea şi transpiraţia oferă un teren fertil pentru ca bacteriile să crească. Insistă pe spaţiul dintre degetele de la picioare,zonă ospitalieră pentru bacterii şi ciuperci. În felul acesta,eviţi apariţia de infecţii fungice şi de alte probleme de piele. După duş,ai grijă să usuci foarte bine picioarele,în special zona dintre degetele de la picioare.

 

Hidratează picioarele

 

Pentru a împiedica uscarea,crăparea sau descuamarea pielii de la nivelul picioarelor,asigură-te că le hidratezi în fiecare zi. După ce întinzi crema,îmbracă picioarele în şosete de bumbac.

 

Poartă şosete

 

Şosetele joacă un rol vital în absorbţia şi ţinerea la distanţă a umezelii. Optează pentru şosete realizate din fibre naturale,cum sunt bumbacul sau lână.