Sprijinul vine din partea Federaţiei Române a Asociaţiilor de Fizioterapie. Acestui demers s-au alăturat specialiştii a trei cabinete de recuperare medicală,Terapie pentru Mişcare,KinetoDema şi Fiziolife Medica,dar şi alţi membri ai federaţiei.

„Cicatricile rezultate ca urmare a arsurilor suferite în timpul incendiului vor limita extrem de mult amplitudinea mişcărilor corpului ca urmare a faptului că pielea îşi pierde din elasticitate. De asemenea,din cauza perioadei lungi de imobilizare,muşchii se vor atrofia,iar pacienţii pot dezvolta dificultăţi în mişcare. În plus,afectarea căilor respiratorii şi lipsa activităţii fizice vor conduce la dezvoltarea unor patologii ale sistemului cardiovascular“,explică Bogdan Goga,fizioterapeut în cadrul studioului de recuperare medicală Terapie pentru Mişcare.

Acesta mai susţine că toate persoanele afectate de incendiul de la clubul Colectiv trebuie să urmeze şedinţe de recuperare prin fizioterapie care vor ajuta la adaptarea organismului la grefele de piele şi la recăpătarea funcţionabilităţii corpului. „Şedinţele de fizioterapie vor cuprinde elemente de kinetoterapie,terapie manuală,masaj,electroterapie şi taping. Ne dorim să fim alături de supravieţuitorii tragicului accident de săptămâna trecută pe tot parcursul procesului de recuperare“,adaugă fizioterapeut Bogdan Goga.

Astfel,persoanele care au suferit răni în urma incediului care a izbucnit la clubul Colectiv din Bucureşti sunt rugaţi să ia legătura cu reprezentanţii Federaţiei Române a Asociaţiilor de Fizioterapie,la numerele de telefon 0722.839.882 şi 0737.147.895 sau la adresa de e-mail secretariat@rofizioterapie.ro.

Vineri,30 octombrie,un incendiu a izbucnit în clubul Colectiv din Capitală. În urma acestuia,32 de persoane şi-au pierdut viaţă şi peste 150 de persoane au fost rănite şi transportate la mai multe spitale din Capitală.

În momentul de faţă,alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în spital,peste 50 fiind în stare critică sau gravă.