Pentru femeia mignonă

Dacă eşti mică de statură optează pentru un palton care nu trece de linia genunchilor şi asortează-l unor cizme sau ghete cu toc. O haină de dimensiune medie pune accentul asupra părţii inferioare a picioarelor şi dă senzaţia de alungire a corpului. Dacă vrei să pari mai înaltă alege o haină care se prinde în talie cu un cordon sau o centură. De asemenea,ai grijă la rochiile sau fustele care sunt mai lungi decât haina,întrucât pot crea efectul opus.

Pentru femeia înaltă

În cazul în care eşti înaltă alege o haină voluminoasă şi lungă,dar clasică. De asemenea,o capă poate fi o alegere bună,întrucât scoate în evidenţa frumuseţea picioarelor tale,în special dacă porţi o pereche de pantaloni skinny,fuste tip stilou sau rochii mulate.

Pentru femeia cu forme

Dacă eşti puţin mai plinuţă optează pentru paltoanele care urmează linia corpului,astfel vei părea mult mai slabă. Un palton stil empire poate să îţi alungească silueta,să ascundă colăceii de pe burtă şi să accentueze bustul. Aşadar,alege croieli simple,până la genunchi şi evită paltoanele voluminoasele,din cauza faptului că te vor face să pari şi mai mare decât eşti.

Pentru silueta androgină

Persoanele cu un corp atletic ar trebui să opteze pentru o haină care creează iluzia unor forme mai feminine. De asemenea,o curea prinsă în jurul taliei îţi va accentua feminitatea,în timp ce buzunarele şi detaliile plasate strategic vor oferi un plus de volum.