Medicii sunt de părere că persoanele care au acnee suferă de un sindrom al hipoglicemiei,adică de exces de insulină în sânge. Iată de ce,dieta care se bazează pe alimentele cu indice glicemic scăzut ajută la controlul hormonal al acneei. Consumă,aşadar,lactate,peşte,legume şi fructe şi bucură-te de un ten luminos.

Între timp,poţi folosi şi câteva remedii naturale cu rezultate excepţionale.

Sucul de mere este cicatrizant

Sucul de măr revigorează ţesuturile (faţă,gât,sâni). Poate fi aplicat pe faţă cu un disc demachiant îmbibat în prealabil în suc de mere. Îl laşi pe faţă timp de 25 de minute după care te clăteşti cu apă călduţă. Dacă ai un ten acneic atunci te poţi spăla cu ceai de nalbă. Acesta grăbeşte vindecarea coşurilor,are o acţiune emolientă şi,la fel ca şi sucul de mere,ceaiul de nalbă ajută la cicatrizarea rănilor.

Laptişor de matcă şi miere dacă ai tenul sensibil

Dacă pielea feţei tale se exfoliază şi se înroşeşte uşor din cauza frigului poţi prepara o mască din două pere coapte,o linguriţă de zer de lapte şi o linguriţă de lăptişor de matcă sau miere. Pentru mai multă consistenţă şi pentru a o putea aplica mai uşor pe piele trebuie să adaugi o linguriţă de talc sau de făină. Laşi masca să acţioneze zece minute şi apoi o îndepărteazi cu apă călduţă.