Lumânări parfumate

Nici o aromă nu e mai faină de Sărbători ca acea de portocale şi de scorţişoară. Nişte lumânări parfumate cu aceste arome ar fi un cadou perfect pentru mama,sora sau prietena tale.
Ai nevoie de:lumânări vechi,aţă mai rezistentă,o portocală,1 linguriţă de scorţişoară.
Cum le faci:tai portocala felii foarte fine pe care le pui în cuptor şi le usuci la foc mic. Pui lumânările vechi adunate într-un ibric şi le topeşti pe baie de aburi. Ai grijă să înlături aţele după ce s-a înmuiat ceara. După ce ceara a devenit lichidă,adaugi în ea scoţişoara. Într-un pahar transparent fixezi feliile de portocală şi torni ceara. Pui în ea firul de aţă şi îl ţii până se întăreşte puţin.

Coroniţă de Crăciun

E mai simplă decât îţi imaginezi şi oricui i-ai dărui-o,va fi feiricit să o aşeze pe uşa de intrare.
Ai nevoie de:3-4 crengi de brad,60 cm de sârmă mai dură,beteală,5-6 globuleţe,nuci,mere mici,mandarine,fundiţe,ardei iuţi roşii,2-3 batoane de scorţişoară.
Cum le faci.Faci un cerc din sârmă pe care prinzi crengile de brad. Pe coroniţa obţinută prinzi globuleţe şi beteală sau faci o decoraţiune mai originală cu fructe,ardei iute,nuci şi scorţişoară.

Cutia cu dulciuri

O veche cutie de pantofi poate deveni o cutie cadou plină cu prăjiturile preferate sau cu ciocolată.
Ai nevoie de:hârtie de împachetat cadouri roşie,albă,argintie sau verde,lipici,autocolante cu motivede Crăciun.
Cum o faci:îmbraci cutia într-o hârtie verde şi capacul într-o hârtie roşie. Interiorul cutiei şi al capacului le îmbraci în argintiu. Decorezi apoi cutia cu autocolante de Crăciun şi o umpli cu cele mai bune dulciuri pe care le-ai pregătit pentru familia ta. Cei mici vor fi fericiţi când o vor descoperi sub brad.