1. Excesul de produse de îngrijire a pielii

Din dorinţa de a avea o piele care inspiră tinereţe,prospeţime,este posibil să cureţi sau de exfoliezi exagerat de mult tenul. O presiune prea mare sau folosirea din abundenţă a unui produs poate să creeze mai mult sebum.

2. Aplicarea unor produse nepotrivite

În cazul în care ai tenul mixt,dar foloseşti produse special create pentru persoanele cu tenul gras,pielea va avea parte de uleiuri în exces. Ea va produce atunci mai mult sebum,ca răspuns la lipsa unor uleiuri natural pe care o detectează prin prezenţa celor aplicate de tine.

3. Folosirea unor instrumente de îngrijire inutile

Exfolierea excesivă pentru care foloseşti produse sau instrumente de aplicare a acestora irită şi usucă pielea,ducând la o creştere a nivelului de sebum produs de glandele sebacee.

Mai citeşte şi:

Adio,ten gras!

Măşti pentru tenul gras făcute în casă

Gomaj pentru tipurile de ten

4. Expunerea prelungită la soare

Bronzatul este şi el un factor care nu este benefic pielii grase. Chiar dacă temporar soarele îţi va usca pielea,pentru a face faţă arsurilor sau a acestei uscăciuni a epidermei,glandele sebacee vor începe să producă mai mult sebum decât în mod obişnuit.

5. Schimbările de anotimp

O creştere a temperaturii sau a umidităţii aerului vine câteodată cu o mărire a nivelului de uleiuri ale pielii. Prin contrast,când aerul este urcat,pielea se deshidratează.

6. Medicamentele care creează dezechilibru hormonal

Pilulele contraceptive şi medicamentele care influenţează nivelurile de hormoni din corp pot să stimuleze organismul să producă sebum,întrucât pielea compensează lipsa uleiurilor.

7. Sarcina şi menopauza

În unele momente din viaţa ta,pur şi simplu nu poţi să combaţi problemele tenului gras,pentru că poate fi vorba despre fluctuaţii hormonale care apar adesea în timpul sarcinii sau la menopauză. Ele impulsionează glandele sebacee să aducă la suprafeţe pielii mai multe uleiuri.