Astfel a luat naştere ”Ce este şi ce nu este abonamentul” – primul demers de educaţie şi de informare corectă şi completă întreprins de un furnizor de servicii medicale private din România. Proiectul este un manual de utilizare a abonamentului, realizat sub forma unui serial online în 8 episoade, prezentat de actriţa de stand-up comedy Maria Popovici.

Actriţa dă viaţă personajului Maria, care, într-un ton umoristic, dar cu fond informativ şi relevant, vorbeşte pe larg despre toate particularităţile abonamentului medical. Episoadele, construite pe o structură combinată de live action cu Maria şi infografice animate, explorează teme clasice în stand-up, pentru a da naştere unui conţinut de consum şi share. Regăsim astfel teme legate de clişee medicale, dar şi idei inspirate din seriale, bancuri şi umor urban.

„Umorul e cel mai bun tratament. Iar exerciţiul de a explica ce conţine şi ce nu conţine schema complexă a unui abonament medical e o treabă serioasă, pe care am decis că e cel mai sănătos să o tratăm cu pastile video. Am scris cele 8 episoade cu Maria în minte de la început, pentru că, trecând prin tot noianul de neînţelegeri şi confuzii legate de ce este şi ce nu este abonamentul medical, ni s-a părut că găsim acolo material pur de stand-up comedy. Diagnosticul or să îl pună cei care se uită, evident. Mulţumim clientului pentru deschiderea şi curajul de a aborda un asemenea format alături de noi.”, declară Claudiu Dobriţă, Creative Director McCann PR.

În prezent, volumul estimat de abonamente medicale din România este de 1,5 milioane, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din numărul de angajaţi la nivel naţional. Dintre acestea, peste 570.000 de abonamente se află în portofoliul Reţelei de sănătate REGINA MARIA.

”Am lansat acest serial tutorial într-un demers de transparentizare completă a comunicării cu abonaţii noştri. Abonamentul medical este beneficiul preferat deja de marile companii şi câştigă teren şi pe segmentul IMM şi startup. Însă ne-am dat seama că abonaţii nu ştiu cu adevărat care sunt beneficiile, dar şi limitările acestui produs. Aşa că am ales să vorbim deschis despre abonamente – cu bune şi cu rele; să răspundem onest celor mai frecvente întrebări şi nemulţumiri venite din partea abonaţilor si să demontăm miturile care au luat naştere în jurul acestor produse de-a lungul timpului. Am colaborat cu Maria Popovici în acest proiect pentru că ne-am dorit să facem un subiect arid şi tehnic puţin mai prietenos, mai clar şi, de ce nu, plăcut de urmărit.”, explică Greta Redeleanu, Marketing Director Reţeaua de sănătate REGINA MARIA.

Serialul este disponibil pe reginamaria.ro/ce-este-abonamentul şi pe canalul de YouTube REGINA MARIA. Trailerul special al proiectului poate fi vizionat aici.