Ce metodă de epilare alegi?

1 84515 original jpg jpeg

Toate vrem să scăpăm uşor şi fără durere de firele de păr nedorite pentru a avea o piele fină şi catifelată. Fie că e vorba de axile, mâini sau picioare, ai la-ndemână mai multe metode pentru o epilare delicată. 

Ceară, cremă depilatoare, aparat de ras sau laser sunt doar câteva dintre metodele la îndemână care te ajută să scapi de părul nedorit de pe corp. Mai ieftine sau mai scumpe, mai dureroase sau mai blânde – unele sunt de mare folos când te grăbeşti, iar altele te scapă definitiv de problema părului nedorit. Înainte de a te decide ce metodă să foloseşti, află care sunt avantajele şi dezavantajele. 

Cu cremă depilatoare – soluţia antidurere

Deşi nu smulge firul de păr din rădăcină, ci îl îndepărtează de la suprafaţa epidermei, crema depilatoare este uşor de folosit, iar pe termen scurt îţi lasă pielea catifelată. Înainte să o foloseşti, testeaz-o pe o mică porţiune de piele şi urmăreşte dacă zona se înroşeşte sau nu. Testul se face, întotdeauna, cu 24 de ore înainte de utilizare. Crema se aplică conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se îndepărtează cu o spatulă sau cu un prosop, după care clăteşti. Procedura nu provoacă durere, totuşi, firul de păr creşte mai des şi mai gros.

Cu aparatul de ras – varianta rapidă

Dacă vrei să scapi rapid de părul nedorit, epilarea cu lama de ras este cea mai accesibilă şi mai ieftină metodă, mai ales în zona picioarelor şi a axilei. Înainte de a te epila, udă pielea cu apă şi lasă firele să se înmoaie. Foloseşte un scrub pentru a îndepărta celulele moarte, apoi aplică spumă de ras pe pielea umedă şi rade părul în direcţia opusă creşterii lui. După ce te-ai epilat, aplică o cremă hidratantă. Trebuie să ştii că pielea sensibilă se poate irita.

Bine de ştiut!

Îţi e teamă că părul va creşte mai des după ce te-ai ras? Dermatologii spun că asta este un mit. Firul de păr creşte din foliculul pilos, iar acesta nu se înmulţeşte la trecerea aparatului de ras.

Cu ceară – modul economic

Epilarea cu ceară, deşi e un pic dureroasă, este una dintre metodele cele mai frecvent folosite de îndepărtare a părului. Se foloseşte atât ceara caldă, cât şi rece, cu sau fără benzi. Produsul se întinde pe piele în sensul creşterii firelor de păr şi se îndepărtează prin tragere bruscă în sens invers aplicării. Avantajul acestei metode constă în faptul că firului de păr îi ia aproximativ 3-4 săptămâni să crească. Dar, dacă ai pielea sensibilă, procesul de îndepărtare a părului poate provoca iritaţii.

Cu epilator – eficienţă mare

Epilatorul este o metodă convenabilă, dar mai puţin rapidă, de eliminare a firelor nedorite de păr. Unele pot fi folosite chiar şi sub apă. Este considerat o metodă destul de dureroasă, de aceea, înainte de a te epila, fă un duş cald pentru a deschide porii. Aparatul te scapă de părul nedorit pe o perioadă de până la 3 săptămâni. Această metodă nu poate fi folosită pe păr foarte scurt sau foarte lung. Uneori, firele se pot rupe.

Fotoepilare - metoda definitivă

Este o metodă de îndepărtare definitivă a părului cu ajutorul luminii şi include două tehnici de epilare: cu lumină intens pulsată şi cu laser. Prima este o procedură simplă şi nedureroasă cu ajutorul căreia, după 6-8 şedinţe, părul este îndepărtat în proporţie de 80%. Lumina pulsată distruge prin încălzire rădăcina firului de păr. Cu cât acesta este mai închis la culoare, cu atât procesul este mai eficient. Această metodă nu este recomandată femeilor însărcinate, copiilor şi persoanelor cu diabet zaharat. Pe acelaşi sistem, adică, cu ajutorul luminii, funcţionează şi laserul. Acesta distruge în totalitate rădăcina firului de păr, oferind rezultate de lungă durată. Rezultatele sunt vizibile încă de la primele şedinţe – totuşi, pot apărea arsuri minore.

Sursa imagine: versiya.info



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg