Berbec

Îţi vin în ajutor plantele bogate în fier,cele care stimulează glandele suprarenale şi care purifică sângele. Macul,brusturele,ardeiul iute,genţiana,coriandrul şi ghimbirul se numără printre ele.

Taur

Ai nevoie de plante care să-ţi stimuleze digestia şi să te ferească de bolile aparatului digestive greu încercat de festinurile culinare cărora le rezişti cu greu. Lemnul-dulce,levănţica,nalba mare,salvia,cimbrişorul sunt ideale pentru tine.

Gemeni

Pentru un plus de relaxare şi o stare de bine te ajută plante precum liliacul sau  mărarul. Ai nevoie de plante cu efecte benefice pentru plămâni şi sistemul respirator în general:lumânărică,isop,verbină,valeriană,levănţică.

Rac

Plantele potrivite pentru tine sunt iasomia,pătrunjelul,pentru că îţi îmbunătăţesc digestia şi susţin activitatea ficatului. Te-ar mai putea ajuta:isopul,plantele amare (pelin,rostopască),

Leu

Îţi fac bine plantele care menţin tensiunea arterială la valori normale şi ajută în general sistemul cardiovascular. Ai nevoie de unele care dau o stare de spirit bună. Păstrează în casă pentru consum regulat:rozmarin,ghimbir,mentă,levănţică,mărar,pătrunjel,fenicul,muşeţel.

Fecioară

Ai nevoie de plante şi seminţe bogate în potasiu şi care te relaxează:cicoare,narcisă,seminţe de chimen. Din ultimele poţi prepara o supă delicioasă şi hrănitoare.

Balanţă

Menta,trandafirul,cimbrişorul,verbina,coada-şoricelului,angelica,pătrunjelul îţi sunt benefice. Îţi dau o stare de bine,îţi ajută la buna funcţionare a rinichilor şi-ţi redau echilibrul hormonal.

Scorpion

Elimini mai greu toxinele faţă de alţi nativi,deci n-ar trebui să-ţi lipsească zilnic un ceai din plante amare. De asemenea,îţi sunt benefice ridichea,busuiocul şi hibiscus. În plus,ai nevoie de remedii naturiste care-ţi aduc echilibru hormonal şi reglează mentruaţia:coada-şoricelului,mlădiţe de zmeur,trifoi roşu,traista-ciobanului,păducel.

Săgetător

Cele mai bune plante pentru tine sunt coada-şoricelului,salvia,anasonul,menta,prin urmare acelea care susţin activitatea ficatului şi conţin siliciu,un mineral care-ţi dă o stare de bine mental,nu doar fizic.

Capricorn

Ai nevoie de plante care să-ţi menţină sănătatea articulaţiilor,oaselor,dinţilor,deci unele bogate în calciu. Te ajută cimbrişorul,tătăneasa,salcia,coada-calului.

Vărsător

Plantele binefăcătoare pentru tine sunt cele care te relaxează şi-ţi susţin sistemul nervos şi pe cel circulator. Păstrează în casă pentru un ceai de făcut seara muşeţel,iarba-mâţelor,valeriană,aloe,tătăneasă,cuişoare.

Peşti

Sistemul tău imunitar are nevoie de întăriri şi ele vin din natură. Echinacea,coada-şoricelului,gura-lupului au efect antibacterian. Îţi sunt de ajutor şi plantele acvatice,ca năsturelul sau nufărul. Primul dintre ele conţine retinol sau vitamina A,esenţial pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.