Pe lângă faptul că poţi găsi piese interesante în dulapul mamei tale,de care poate nici ea nu mai ştie,cotrobăitul prin lucrurile ei poate să fie o activitate foarte interesantă. Vă dă ocazia să mai povestiţi ca între fete şi,cum fiecare haină are în spate o amintire,poţi afla multe detalii despre viaţa ei,pe care poate nu ţi le-a spus niciodată. În plus,chiar dacă nu-ţi va arăta sau nu-ţi va spune asta,este posibil ca ea să se simtă flatată că hainele şi obiectele ei ţi se par frumoase sau că de fiecare dată când le vei purta îţi vei aduce aminte de ea.

Baticuri în fel şi chip 

În tinereţe şi nu numai,multe dintre mame obişnuiau să-şi acopere capul cu diverse modele de baticuri. Colorate sau uni,cu motive tradiţionale sau cu imprimeuri care mai de care mai atent lucrate,grosuţe sau ideale în sezonul cald,aceste piese pot fi purtate cu succes în zilele noastre. Sunt foarte şic,mai ales că motivele etno au câştigat tot mai mult teren în ultimii ani,şi pot fi asortate cu uşurinţă cu ce mai ai prin garderobă. Le poţi folosi pe post de eşarfe,dacă au materialul vaporos,ca bentiţă pentru păr,ca pareo,aplicate pe diverse modele de rochii şi genţi.

Pont:Eşarfele mamei tale,în special cele de mătase,sunt accesorii care pot să dea un aer aparte oricărei ţinute.

Rochii vintage cu flori

În ultima vreme,rochiţele înflorate vintage,din diverse materiale şi colorate cât mai intens,la fel ca pe vremea mamei tale,au câştigat tot mai mult teren. Modelele vaporoase sunt perfecte pentru zilele caniculare,aşa că dacă cea care ţi-a dat viaţă le ţine la naftalină sau aruncate în saci cu haine,n-ar strica să cauţi prin ele. E posibil să trebuiască să mai coşi câte un nastur sau să repari vreun fermoar la ele,însă îţi vor fi de mare ajutor în crearea unor ţinute originale.

Ceasuri micuţe

Mai ţii minte ceasurile subţiri purtate de mama ta când erai mică? Spre deosebire de modelele cu influenţă masculină,care au fost mult timp preferatele designerilor,cele cu curea mică şi cadran subţire,fine şi delicate,încep să fie din nou în centrul atenţiei,plus că vor da bine pe mâna ta. Chiar şi dacă sunt vechi sau uzate,le poţi alătura accesorii moderne,astfel încât să atragi privirile tuturor.