Cea mai delicioasă reţetă de paleuri. Fursecurile astea se topesc în gură

1 reteta paleuri jpg jpeg

Sunt fursecurile copilăriei, iar gustul lor nu are cum să nu-ţi fie pe plac. Sunt uşor de făcut, iar această reţetă este absolut delicioasă. Dacă o încerci şi le faci copiilor sau prietenilor tăi paleuri cu ciocolată, fii sigură că va fi un real răsfăţ pentru papilele lor gustative.

Aşadar, dacă ai poftă de un desert simplu, încearcă reţeta de paleuri, propusă pe bucataras.ro:

Ingrediente reţetă paleuri

Aluat

  • 4 ouă
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • 200 g zahăr pudra
  • 300 g făină
  • esenţă vanilie
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt

Crema

  • 150 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână pentru frişcă

Glazură

  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 linguriţă ulei

Citeşte şi: Prăjitura Valurile Dunării

Cum se prepară reţeta de paleuri:

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zahărul pudra, apoi am adăugat ouăle unul câte unul. La final am adăugat esenţă de vanilie, sarea şi făînă cernută. Obţinem un aluat moale pe care l-am pus într-un posh cu un dui rotund.

Am tapetat tavă de la aragaz cu hârtie de copt şi cu ajutorul posh-ului am format rotunjoare nu foarte mari, am presat vârfurile şi apoi am dat tavă la cuptor. Am setat funcţia pentru prăjituri şi temperatura de 170 grade C, la cuptorul electic şi am copt cca 14 min fursecurile, până încep să se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

Crema e bine să o facem mai din timp că trebuie să stea la rece. Se pune ciocolată mărunţită într-în castron de inox pe baie de abur, se adaugă smântână pentru frişcă, se amestecă până se topeşte ciocolată, smântână nu trebuie să atingă punctul de fierbere. Se omogenizează bine se lasă puţîn să se tempereze şi apoi se bagă în frigider pentru 2 ore, apoi se scoate şi se mixează bine până obţinem o crema spumoasă.

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicious

Când fursecurile sunt răcite, se pune crema cu ajutorul unui posh pe unul din fursecuri şi cu al doilea lipim. Topim ciocolată şi adăugăm puţîn ulei apoi glazurăm fiecare fursec în parte, se dau la rece să se întărească ciocolată.

Sursa foto:



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg