Aşadar, dacă ai poftă de un desert simplu, încearcă reţeta de paleuri, propusă pe bucataras.ro:

Ingrediente reţetă paleuri

Aluat

  • 4 ouă
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • 200 g zahăr pudra
  • 300 g făină
  • esenţă vanilie
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt

Crema

  • 150 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână pentru frişcă

Glazură

  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 linguriţă ulei

Citeşte şi: Prăjitura Valurile Dunării

Cum se prepară reţeta de paleuri:

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zahărul pudra, apoi am adăugat ouăle unul câte unul. La final am adăugat esenţă de vanilie, sarea şi făînă cernută. Obţinem un aluat moale pe care l-am pus într-un posh cu un dui rotund.

Am tapetat tavă de la aragaz cu hârtie de copt şi cu ajutorul posh-ului am format rotunjoare nu foarte mari, am presat vârfurile şi apoi am dat tavă la cuptor. Am setat funcţia pentru prăjituri şi temperatura de 170 grade C, la cuptorul electic şi am copt cca 14 min fursecurile, până încep să se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

Crema e bine să o facem mai din timp că trebuie să stea la rece. Se pune ciocolată mărunţită într-în castron de inox pe baie de abur, se adaugă smântână pentru frişcă, se amestecă până se topeşte ciocolată, smântână nu trebuie să atingă punctul de fierbere. Se omogenizează bine se lasă puţîn să se tempereze şi apoi se bagă în frigider pentru 2 ore, apoi se scoate şi se mixează bine până obţinem o crema spumoasă.

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicious

Când fursecurile sunt răcite, se pune crema cu ajutorul unui posh pe unul din fursecuri şi cu al doilea lipim. Topim ciocolată şi adăugăm puţîn ulei apoi glazurăm fiecare fursec în parte, se dau la rece să se întărească ciocolată.

Sursa foto: bucataras.ro