După ce a examinat peste 50.000 de trupuri, doctorul newyorkez Matthew Schulman a ajuns la concluzia că posteriorul feminin poate avea mai multe forme, aşa cum se întâmplă şi în cazul sânilor. Specialistul spune că a studiat zona aceasta la zeci de mii de femei, provenite din aproximativ 35 de state din toată lumea. Astfel, a descoperit că există cinci tipuri de posterior la femei. Acestea depind de forma şi de dimensiunea pelvisului, dar şi de fesieri, ,,îmbrăcaţi“ sau tonifiaţi.

Pătrat

Schulman este de părere că posteriorul în formă de pătrat este cel mai des întâlnit, în special la tinere, adolescente. În acest caz, şoldurile şi pelvisul au aceeaşi lăţime, dând un aspect casetat.

Forma în V

Femeile cu şolduri înguste şi umeri largi dispun de acest tipar de posterior. Acesta arată ca o săgeată întoarsă.

În forma literei de A

Dacă ai şoldurile pline, cel mai probabil ai şi fundul la fel de generos. De la spate, pare că are forma literei A. În multe cazuri, femeile cu un astfel de posterior au talia subţire.

Rotund

Când se referă la un fund rotund, chirurgul estetician are cel puţin două exemple: posteriorul cântăreţei J.Lo şi cel al vedetei Kim Kardashian.
Inimă întoarsă
Al cincilea tip de posterior este mai plat în partea superioară, iar în partea inferioară a fesierilor are mai mult volum. Fesele şi şoldurile sunt relativ rotunde. Aceasta este o formă cu aspect natural, care poate fi des văzută la modelele care prezintă bikini.
Indiferent de forma posteriorului, să ştii că poţi avea un trup armonios şi atrăgător, dacă ţii cont de dietă şi faci exerciţii fizice speciale pentru această zonă a corpului.

Plank-urile tonifiază muşchii fesieri

Exerciţiul se numeşte plank sau scândurică şi, ca să-l execuţi, trebuie să stai sprijinită cu vârfurile picioarelor şi cu antebraţele de podea, menţinând picioarele, spatele şi gâtul perfect aliniate. Ridică, pe rând, câte un picior, ţinându-l perfect drept.
Mişcarea se produce doar din şold şi te ajută să ai un fund mai ferm prin faptul că îţi încordezi fesele. Piciorul trebuie ridicat încet, pentru ca muşchii să fie lucraţi eficient, şi menţinut în poziţie aproximativ 45 de secunde.
@shutterstock