Oţetul de mere elimină sebumul în exces

Dacă ai părul gras,cu aspect lucios şi umed,care se lipeşte mereu de cap şi pare nespălat,încearcă să te clăteşti o dată pe lună sau mai des,în funcţie de rezultate,cu oţet de mere. Foloseşte multă apă şi şterge bine podoaba capilară,ca să nu miroşi foarte tare. Produsul îndepărtează grăsimile de pe firele de păr şi le conferă strălucire şi volum.

Oul întăreşte structura firelor de păr

Ai firele de păr subţiri şi se rup uşor? Pentru a le face mai puternice,aplică un ou bătut pe părul uscat,lasă să stea 20 de minute acoperit cu o cască de duş sau un prosop,apoi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

Truc:Masează scalpul cu iaurt gras în fiecare săptămână,apoi clăteşte bine. În acest fel stimulezi creşterea părului.

Maioneza catifelează podoaba capilară

Părul aspru şi foarte uscat poate fi „îmblânzit“ cu maioneză. Cea mai bună este cea făcută în casă,cu ouă proaspete,de la ţară,dar şi cea din comerţ este eficientă. După ce ai şamponat firele,aplică maioneza,pe scalp şi pe toată lungimea firelor de păr,masează bine,cât să intre bine în păr,şi apoi acoperă capul cu o cască de duş,pentru cel mult jumătate de oră. După clătire şi uscare,vei avea un păr mai mătăsos şi sănătos.

Părul vopsit îşi menţine culoarea cu ketchup

Cosiţele vopsite de curând îşi pot schimba culoarea după ce ai stat la soare sau ai mers la o piscină în care apa conţinea foarte mult clor. Blondul se menţine timp îndelungat dacă pui un pumn de ketchup pe păr,masezi bine,cât să fie absorbit,şi apoi laşi produsul să stea 20 de minute. Spală apoi bine şuviţele,cu şampon de copii.

Pont:Dacă vrei ca părul vopsit în culori închise să nu se decoloreze,aplică după şamponare ceai negru călduţ.