Ţine cont de culoarea naturală

Când vopseşti părul,ia ca etalon culoarea lui naturală. Nu-l decolora sau nu-l închide la culoare mai mult de două tonuri la o vopsire.

Ia-o treptat
 

După ce te-ai decis asupra culrii,pentru prima vopsire nu alege vopseluri „soft formula” (fără amoniac),ci pe ocele obişnuite,cu putere mare de acoperire.
 

 

Ţine cont de lungimea părului!
 

Cantitatea de vopsea dintr-un tub este suficientă pentru vopsirea unui păr de lungime medie,până la umăr. Dacă ai părul mai lung,cumpără două tuburi de vopsea.
 

 

Alege ustensile profesioniste
 

Cele pe care le găseşti în supermarket nu sunt chiar atât de bune. Cumpără de la furnizorii specializaţi sau apelează la un salon de coafură.
 

 

Testează culoarea!
 

Înainte de a vopsi tot părul,fă un test pe o şuviţă „ascunsă” de la ceafă. Dacă e un eşec,măcar nu se vede...

 

Acordă atenţie vârfurilor şi rădăcinilor

 

Pentru a acoperi uniform toate zonele,cel mai bine ar fi să te ajute o prietenă sau să ai o oglindă cu trei laturi. După aplicarea vopselei aşteaptă 5 minute,freacă uşor părul (ca la spălat),apoi piaptăn-l de la rădăcină până la vîrfuri.
 

 

 

Îngrijeşte-l constant

 

Cu cât vei avea mai multă grijă de părul vopsit,cu atât mai mult îşi va păstra prospeţimea culorii. Foloseşte şampon şi şi aplică balsam special pentru păr vopsit.
 

 

 

Ţine cont de vârstă
 

Pentru a masca firele albe care apar între două vopsiri este bine să alegi nuanţe între culoarea naturală a părului tău şi firele argintii. În felul acesta vei camufla părul proaspăt crescut şi vei îndulci trăsăturile feţei.
 

 

Atenţie la părul buclat
 

Acesta este în mod natural mai uscat şi mai poros,absorbind culoarea mai repede şi se deteriorează mai uşor decât firul drept. Pentru a-l proteja,înlocuieşte un sfert din cantitatea de decolorant cu apă distilată.
 

 

Joacă-te cu paleta de culori

 

Culoarea părului este ca un accesoriu. Joacă-te cu nuanţe mai închise sau mai deschise ale părului tău şi s-ar putea să ai surprize plăcute. Pentru început,nu folosi vopsea permanentă,încearcă spumele colorante sau nuanţatoare.