Aflată în topul preferinţelor, Santorini – Thira, aşa cum îi spun localnicii – e vizitată anual de peste 1,5 milioane de turişti din întreaga lume. Numită de greci şi Thira, e situată în Marea Egee şi face parte din arhipelagul Ciclade. Plajele cu nisip negru sau roşu, de origine vulcanică, contrastează cu albastrul adânc al undelor marine şi cu albul căsuţelor revărsate în cascadă pe coastele abrute ale capitalei Fira. Dacă eşti pasionată de arheologie poţi vizita Muzeul Preistoric şi ruinele aşezării minoice Akrotiri.

Insula Kos, parte din arhipelagul Dodecanez, este locul unde s-a născut şi a crescut părintele medicinei, Hipocrate. Înconjurată de munţi, te cucereşte din prima clipă cu livezile sale de smochini şi de măslini. Aici găseşti unul din cei mai masivi copaci din Europa, numit Platanul lui Hipocrate, plaje încântătoare cu nisip fin şi ape albastre. Dacă ajungi pe insulă, e musai să vizitezi plaja Thermes, apreciată pentru izvoarele termale care se scurg direct în mare.

Dacă iubeşti soarele şi vrei să te bucuri din plin de el, află că în Lefkada temperaturile de vară încep din luna mai şi ţin până în octombrie. Face parte din grupul Insulelor Ionice, cu o vegetaţie luxuriantă, punctată de păduri de conifere, cu ape albastre şi peisaje incredibil de frumoase. Insula este legată de continent printr-un pod plutitor. Cea mai populată parte a insulei este cea din zona estică, datorită plajelor sale incluse în topul celor mai frumoase din lume.

Mângâiată de valurile albastre ale Mării Ionice, Corfu reprezintă un amestec încântător de golfuri ascunse, plaje liniştite şi sătucuri incluse în patrimoniul UNESCO. Asta, pentru că vechile case au fost toate sculptate de mână, fie de bizantini, fie de veneţieni. Castelul Angelokastro, mănăstirea Vlacheraina şi portul de agrement Mandraki se numără printre destinaţiile favorite.