Dacă îţi planifici de pe acum o vacanţă pentru concediul din vară, află că este posibil să ajungi pe unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume. Germania, România, Italia sunt doar câteva dintre ţările care găzduiesc aceste locaţii.

Aeroportul College Park, (Maryland, S.U.A.)

Înfiinţat în 1909, Aeroportul College Park, din Maryland este cel mai vechi aeroport din lume, care funcţionează continuu şi deţine multe dintre „primele zboruri ale aviaţiei. Aeroportul a fost folosit pentru prima dată de doi ofiţeri americani, care au pilotat primul avion al guvernului.

Aeroportul Hamburg, (Germania)

A fost înfiinţat în anul 1911, în urma apelului contelui Ferdinand von Zeppelin. Contele punea mare preţ pe importanţa viitoarelor „maşini zburătoare. Aeroportul Hamburg nu este doar unul dintre cele mai vechi aeroporturi comerciale din lume, ci şi cel mai vechi aeroport din Germania. În timpul Primului Război Mondial, aeroportul din Hamburg a fost folosit strict pentru uz militar. Înfrângerea Germaniei a dus la distrugerea hangarelor sale, dar aeroportul a fost reconstruit în anul 1919.

Aeroportul Aurel Vlaicu, (România)