Viaţa lui Hutton a fost demnă de un film: de la o copilărie nefericită, la 7 căsnicii şi la o moarte tragică. Hutton a spus „banii nu mi-au adus fericire şi nici nefericită nu m-au făcut‟, dar când îi afli povestea, te gândeşti că ar fi fost mai fericită fără averea sa.

Barbara Hutton s-a născut în 1912 şi nu a trebuit să lucreze nicio zi din viaţa ei. Ea a fost moştenitoarea averii Woolworth, cel mai faimos lanţ de magazine, care a avut propriul zgârie-nori în New York. Urma să aibă cea mai frumoasă copilărie, până când la vârsta de 4 ani, şi-a găsit mama moartă în suita unui hotel. Se spune că femeia găsise o scrisoare de la soţul ei pentru amantă şi s-a otrăvit.

Citeşte şi: Christina, fiica lui Aristotle Onassis, le dădea bani oamenilor ca să petreacă timp cu ea. Cât costa o „prietenie”? 

De atunci, copilăria ei a fost una zbuciumată. După moartea mamei sale, tatăl ei s-a căsătorit cu o femeie care o ignora şi care a permis ca Barbara să fie crescută de bone, până la 12 ani, când a trimis-o la internat. Nici şcoala nu i-a făcut viaţa mai frumoasă. Nu avea prieteni, iar tatăl şi mama sa vitregă o lăsau chiar şi în vacanţele de Crăciun în internat, singură. Era cunoscută de „săraca fată bogată‟ şi descrisă drept „o fată singură, pe care nimeni nu o bagă în seamă‟. În copilărie s-a confruntat cu anorexie şi, de-a lungul vieţii, a avut probleme cu drogurile şi cu alcoolul.

A avut şapte soţi pe care i-a întreţinut cu cadouri scumpe