Ingrediente: crochete de dovlecei cu parmezan

2 dovlecei mari

3 ouă 

100 g parmezan 

1  linguriţă cimbru uscat 

1 linguriţă oregano uscat 

1 linguriţă busuioc uscat 

2 căţei de usturoi 

sare

piper, după gust 

1-2 linguri ulei de măsline 

1-2 linguri pesmet

Preîncălzeşte cuptorul la 180 °C. Între timp, pune într-un bol parmezanul ras, pesmetul, ierburile uscate şi usturoiul pisat. Asezonează cu sare şi cu piper şi amestecă toate ingredientele. Într-un alt bol, bate ouăle. 

Spală dovleceii, îndepărtează-le codiţele şi cotorul, apoi taiei beţişoare. Dă bucăţile de dovlecel prin ouă, apoi prin amestecul de parmezan. Ai grijă să fie bine acoperite. 

Aşază bucăţile într-o tavă cu hârtie de copt şi le stropeşte-le cu ulei de măsline. Lasă-le la cuptor 15-20 de minute până ce se rumenesc. Le poţi servi cu pătrunjel tocat mărunt şi cu sos dulce sau iute, după preferinţă.

 

Mai citeşte şi: Reţete simple de salate greceşti pe care poţi prepara acasă

 

Sursa foto: Shutterstock