Cu toate că a dat rezultate bune metoda de a folosi o vopsea de păr diluată pentru a reduce aspectul de păr alb datorat de trecerea anilor, dacă nu era aplicată corect, lăsa părul uşor albăstrui sau chiar albastru. Acest lucru s-a întâmplat frecvent până când a ajuns să devină o modă. Pe la 1939, unele femei, după ce au observat că efectul de lavandă le dă farmec şi le face mai apreciate, au ales să repede procedura.

Cui i se datorează această modă?

În anul 1930, actriţa şi sex-simbolul american Jean Harlow a impus moda părului tratat cu acest tip de vopsea diluată după ce a apărut în filmul „Îngerii infernului”. În anii `40, Regina Elisabeta a contribuit şi ea la creşterea popularităţii acestui stil. Doamnele în etate au început să folosească hidrogenul şi amoniacul pentru a reduce aspecul de păr albit de trecerea anilor, dar, odată cu vârsta, ochii devin mai puţin sensibili la culoarea albastră, astfel încât au început să folosească o concentraţie mai mare de substanţe, ceea ce a intensificat nuanţa de albastru.

Era caracteristica susţinătoarelor Partidului Conservator

În anii 1970, a început să apară, în politica britanică, termenul Blue Rinse Brigade folosit pentru a se referi la femeile în vârstă, bogate, care se implicau în politica conservatoare, lucrări de caritate şi comitete, participau la concertele Orchestrei Naţionale Scoţiene. De asemenea, a devenit o modalitate populară, chiar în sens peiorativ, de a descrie votantele în vârstă care susţineau Partidul Conservator din Marea Britanie.

Cu toate că părul în nuanţe de lavandă s-ar putea să nu mai fie la fel de popular în rândul femeilor în vârstă ca acum câteva decenii, moda nu s-a stins. Moda impusă de Jean Harlow a fost transmisă lui Lady Gaga şi surorilor Kardashian.

FOTO: Shutterstock