Cum afectează copilul diabetul gestaţional

1 71680 original jpg jpeg

Aproximativ 10% din viitoarele mame fac diabet pe parcursul sarcinii, chiar dacă până atunci nu au avut probleme cu glicemia. Din acest motiv este bine să ştii care sunt riscurile şi cum afectează copilul diabetul gestaţional!

Ce este diabetul gestaţional

Nu se ştiu cu exactitate cauzele apariţiei diabetului gestaţional,dar există câteva indicii. Placenta este cea care susţine buna dezvoltare a fătului,în special hormonii din aceasta. Însă tot aceşti hormoni sunt cei care blochează acţiunea insulinei în organismul mamei. Această problemă poartă denumirea de rezistenţă la insulină. Diabetul gestaţional apare atunci când organismul mamei nu mai poate procesa toată insulina produsă şi astfel nivelul glicemiei creşte,deoarece glucoza începe să se acumuleze în sânge în loc să fie transformată în energie.

Cum afectează fătul

Diabetul gestaţional apare în obicei după săptămâna 24 de sarcină,adică după ce corpul bebeluşului s-a format deja şi este în creştere. Din acest motiv nu apar malformaţii aşa cum se întâmplă la bebeluşii a căror mamă suferea de diabet înainte de a rămâne însărcinate. Însă,netratat,el poate afecta sarcina. Deşi pancreasul va secreta cantitatea necesară de insulină,aceasta nu va intra în placentă,spre deosebire de glucoză sau alte substanţe nutritive. Astfel,pancreasul bebeluşului va lucra suplimentar,pentru a scădea nivelul glicemiei.Cum bebeluşul va produce mai multă energie decât are nevoie pentru a creşte,restul va fi transformată în grăsime. Astfel,bebeluşul va avea la naştere o greutate mai mare decât cea normală şi rişcă să fie rănit la umeri în momentul naşterii.

Mai mult,deoarece a produs mai multă insulină decât avea nevoie,bebeluşul va avea la naştere glicemia foare scăzută şi au risc crescut de a suferi de probleme respiratorii. Copii care au exces de insulină au o probabilitate mai mare de a suferi de obezitate la vârstă adultă sau să facă pe parcursul vieţii diabet de tip 2.

Cum se tratează diabetul gestaţional

Doctorul este cel care va stabili cel mai bun plan de tratament,acesta incluzând un program fix de meseşi multă mişcare. În funcţie de valori,pot fi necesare teste zilnice ale sângelui şi injecţii cu insulină.



Recente

Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg