Vrei să ai produsul de frumuseţe pe care pielea ta îl aştepta de mult timp? Apelează cu încredere la uleiurile vegetale:atuul lor este faptul că sunt naturale,de aceea sunt compatibile cu orice fel de ten.

Uleiurile vegetale se găsesc peste tot,diluate în cremele sau în loţiunile de faţă,de corp sau de păr. Nu există formulă antirid sau de fermitate care să nu apeleze la calităţile lor. Le poţi folosi însă şi separat,aşa cum vin de la producător.

Mai puţin lipicioase şi mai uşoare decât multe creme,câteva picături ajung. În plus,au avantajul că intră rapid în piele. Le poţi aplica fie zilnic,înaintea cremei de zi,fie într-o cură de 28 de zile la schimbarea de sezon,dacă pielea ta este ternă şi obosită.

Repară şi relaxează pielea

Aceste uleiuri nu sunt doar hrănitoare,ele hidratează şi emoliază pielea. Proprietăţile lor puternic regenerante se datorează acizilor graşi.

Organismul nostru are mare nevoie de aceste uleiuri grase esenţiale,pentru a fi în stare de funcţionare. Acestea sunt asimilate fie din alimentaţie,fie din produsele de îngrijire.

Cei trei paşi ai ritualului de îngrijire

1. Mirosul.Vei descoperi mirosuri şi senzaţii tactile noi. Pentru un adevărat festin al mirosurilor,cumpără mai multe uleiuri vegetale şi amestecă-le.

2. Aplicare.Varsă câteva picături în palmă (în scurt timp,vei deveni expertă în dozarea corectă:la început,vei pune cu siguranţă prea mult). Lasă-i apoi timp să se încălzească între degete. Căldura emanată de palme îi va activa proprietăţile preţioase.

3. Îngrijire.Întinde uleiul pe corp nu cu vârful degetelor,ci cu toată mâna. Masează pielea prin mişcări fine timp de câteva minute şi bucură-te de efectul hidratant şi relaxant.

Topul celor mai preţioase uleiuri


Uleiul de măceşe:pentru capacitatea sa de regenerare a pielii uscate şi de atenuare a cicatricilor.

Uleiul de camelie:pentru proprietăţile de înfrumuseţare a gâtului şi a părului.

Uleiul de onagru:extrem de revitalizant şi cu efect antiîmbătrânire pentru pielea obosită.

Uleiul de nigela:pentru proprietăţile sale purifiante şi vindecătoare în cazul tenului gras şi acneic.

Reţetă naturistă pentru pielea uscată

Foloseşte uleiuri bio pe care le găseşti în magazinele cu produse naturiste sau în farmacii.

Amestecă într-un flacon de 50 ml:

-45 ml ulei de măsline;

-3 picături de ulei esenţial de rozmarin;

-3 picături de ulei esenţial de grepfrut;

-2 picături de ulei esenţial de mandarine.

Amestecul se păstrează foarte bine. Nu este nevoie să-l ţii la frigider,dar este important să stea într-un loc întunecat.

Uleiul de măsline,ca şi cel de susan,este foarte stabil datorită anumitor acizi esenţiali graşi din compoziţie. Alte uleiuri (in,nucă) sunt instabile şi râncezesc repede.