Aplicarea acestuia ca un profesionist în domeniu necesită practică, dar şi câteva cunoştinţe şi tehnici de bază pe care este întotdeauna bine să le ai în vedere. Indiferent dacă este vorba despre o ocazie specială sau despre machiajul de zi cu zi, iată câteva sfaturi pentru aplicarea machiajului pentru un look natural impecabil.

Este culoarea produselor de machiaj un criteriu real?

Chiar şi în cazul gamelor de nuanţe „naturale”, paleta produselor de machiaj este foarte largă. Există culori de farduri care se potrivesc mai bine decât altele. De exemplu, ochii albaştri arată cel mai bine dacă se folosesc farduri în culori închise sau roşiatice. Nuanţele de prună sunt ideale pentru ochii verzi, ca şi cele aurii. Ochii căprui se potrivesc cu mai multe culori, dar auriul va arăta grozav ca machiaj. Cu nuanţele „nude” nu dai greş niciodată, iar rezultatul este unul natural, indiferent de culoarea pielii, a părului şi a ochilor. Alege o nuanţă apropiată de tonul pielii sau, dimpotrivă, puţin mai strălucitoare, mai ales dacă este vorba despre un machiaj de seară. În general, alege acel tip de machiaj care se potriveşte cu personalitatea ta, pentru a nu simţi că te „deghizezi” sau, dimpotrivă, că rezultatul este prea discret.

Cum obţii aspectul unui ten perfect?

Primul pas este un ten sănătos. Înainte de a aplica produsele de machiaj, fără nicio excepţie de la regulă, vei hidrata faţa cu o cremă adaptată tipului de piele (uscată, grasă, cu acnee etc.). Apoi este recomandat un primer, o bază care serveşte la uniformizarea tenului, pentru a-i aduce strălucire şi pentru a fixa machiajul. Acesta se întinde cu o pensulă sau direct cu degetele, întotdeauna din centrul feţei spre exterior. Pentru a camufla eventualele cearcăne, aplică sub ochi puţin produs special cu pulpa degetului, tapotând uşor, astfel încât să intre natural în piele.

Alege un fond de ten în funcţie de nuanţa pielii, pentru a uniformiza culoarea şi a proteja epiderma. O bază bună este aceea care va combate efectele poluării fără a adăuga substanţe toxice, deci cu o textură uşoară şi o compoziţie naturală. Cel mai bine este să testezi fondul de ten pe piele, de exemplu, pe încheietura interioară a mâinii, pentru a te asigura că tolerezi produsul, iar culoarea este cea potrivită. Nuanţa trebuie să fie mai degrabă mai deschisă decât mai întunecată. Peste fondul de ten se poate aplica pudră, pentru fixare, în nuanţă teracota, şi/sau un blush natural. În ceea ce priveşte zona ochilor, retuşează sprâncenele cu ajutorul unui produs 3-în-1 (un creion de desenat, o pulbere pentru umplerea golurilor şi o cremă fixatoare). Nu mai trebuie decât să aplici puţin rimel pe gene şi ai terminat.

Un nou sezon: care sunt tendinţele?

În fiecare sezon apar noi tendinţe în materie de machiaj, alte culori la modă. De exemplu, anul acesta, una dintre tendinţe este folosirea fardurilor de pleoape în culori tari care amintesc de anii disco. Principalul lucru pe care trebuie să îl reţii este să foloseşti nuanţele care se potrivesc tenului şi ţinutei şi care corespund propriilor preferinţe. Nu adopta tendinţe care nu se potrivesc personalităţii tale.

Ce ruj să foloseşti?

Totul depinde de modul în care te machiezi. De obicei, se recomandă să se pună accentul fie pe ochi, fie pe gură, dar, iarăşi, stilul tău va fi cel care dictează. În cazul machiajului natural, foloseşte un luciu de buze sau un ruj semi-transparent, eventual după ce ai aplicat un balsam hrănitor. Singurul lucru care trebuie evitat în cazul unui machiaj natural este conturul buzelor mai întunecat decât rujul. Acesta trebuie să fie neapărat invizibil.

În concluzie, datorită câtorva gesturi cheie şi unor produse de machiaj potrivite, te poţi machia rapid şi corect în doar câteva minute.

Sursă foto: Shutterstock