Oul încondeiat este unul dintre simbolurile Paştelui. Oul de ciocolată a apărut pentru prima dată în secolul al XIX-lea, primii care au creat ouă de ciocolată fiind fraţii Cadbury. Inspiraţi de tradiţia decorării ouălor de Paşte, fraţii Cadbury, împreună cu alţi ciocolatieri renumiţi din vremea respectivă, au lucrat cu ciocolata până au reuşit să o modeleze şi să o topească în cel mai uşor mod. John Cadbury a realizat primul „French Eating Chocolate‟, în anul 1842, dar abia în 1875 au fost fabricate primele ouă de Paşte, din ciocolată.

Primele ouă decorate au fost acoperite cu flori de marţipan şi umplute cu migdale caramelizate. Progresul pe piaţa ouălor de Paşte a fost foarte lent, deoarece nimeni nu a ştiut din prima cum să topească ciocolata, în aşa fel încât aceasta să curgă în forme, în mod perfect. Abia în anul 1893, fraţii Cadbury au reuşit să aibă 19 linii diferite de ouă de Paşte, după lungi încercări. De atunci, popularitatea ouălor de Paşte a crescut considerabil, iar astăzi, ouăle din ciocolată sunt unele dintre cele mai bine vândute produse în perioada sărbătorilor.

Aşa se fac ouăle din ciocolată!

Cel mai important lucru în pregătitul ouălor de Paşte este alegerea ciocolatei de bună calitate. Acest lucru este importat atât pentru gust, dar şi pentru faptul că este mai uşor de lucrat cu ea. Totodată, este important să te asiguri că formele sunt de bună calitate, curate şi uscate. Iată de ce mai ai nevoie:

  • 500 g ciocolată
  • Forme de ouă
  • Un castron mare
  • O cratiţă
  • O spatulă
  • Un castron cu apă rece

Pasul 1: Rupe ciocolata într-un castron. Aşază castronul peste o cratiţă cu apă aflată pe foc şi amestecă încet ciocolata cu spatula, până când se va topi.

Pasul 2: După ce s-a topit, scoate vasul de pe foc, pune-l peste un alt castron umplut cu apă rece şi lasă-l deasupra lui timp de 1 minut.

Pasul 3: Toarnă ciocolata în forma de ou curată, astfel încât ciocolata să acopere uniform forma întregului ou. Sfat: poţi turna în interior şi un alt tip de ciocolată pentru un gust mai bun.

Pasul 4: Introdu formele în congelator pentru 20 de minute. Scoate formele din congelator şi lasă-le pentru câteva minute la temperatura camerei înainte de a scoate ciocolata din forme. Scoate apoi jumătăţile de ciocolată şi lipeşte-le cu ciocolată topită. Ideal este să porţi mânuşi de bumbac sau de latex în momentul în care vei lipi cele două forme, deoarece mâinile goale pot lăsa amprente.

Pasul 5: Pune ouăle rezultate înapoi la congelator, timp de 15-20 de minute.

Pentru un decor ca la cofetărie poţi folosi pastă comestibilă, din zahăr, cu ajutorul căreia poţi desena diverse modele pe ouă.

Sursă foto: Shutterstock