Este vorba de rochia neagră, sau LBD, cum o mai numesc pe scurt engelzii. Acest tip de rochie de seară nu ar trebui să lipsească din dressing-ul unei femei, reprezentând o investiţie de durată, deoarece acest tip de rochii, dacă sunt alese corect, nu se demodează niciodată. Dacă doriţi să vă achiziţionaţi o astfel de rochie, vă recomandăm să luaţi în considerare următoarele aspecte:

1. Culoarea

Poate părea ciudat că vorbim despre culoare atunci când vorbim despre o rochie de seară neagră, pentru că ea ar trebui să fie, evident, neagră. Asiguraţi-vă în schimb că rochia pe care o alegeţi este cu desăvârşire neagră şi nu gri, gri închis, negru cărbune sau negru cu accente albe. Acestea nu intră în categoria LBD.

2. Forma corpului

Există o rochie de seară neagră potrivită pentru orice tip de corp. Indiferent de înălţimea, greutatea sau dimensiunile corpului tău, vei găsi o rochie potrivită de acest gen. Acest lucru se datorează şi faptului că negru este uşor de purtat, nu este pretenţios şi avantajează, în principiu, pe toată lumea. Asigură-te că te simţi confortabil în rochia pe care o alegi şi, de asemenea, că te avantajează, fiind atentă la zonele pe care tu le consideri ”problematice”.

3. Stilul şi materialul rochiei

Foarte important atunci când alegeţi o rochie de seară neagră este stilul acesteia şi materialul din care este realizată. Ştiu că poate părea tentant să achiziţionaţi o rochie care e ”la modă sezonul acesta”, dar fix aceast lucru vă explică de ce nu este neapărat un lucru bun. Aceste rochii pot fi la modă acest sezon, dar următorul? O LBD trebuie să fie o rochie elegantă, cu o croială cât de cât clasică, dintr-un material de calitate. Poţi opta pentru stofă, satin, mătase sau chiar bumbac.

4. Personalitatea ta

Este normal ca atunci când îţi alegi o rochie de seară, de la eMAG sau din alta parte, să se potrivească personalităţii tale, să fie ”pe stilul tău”. Este bine ca rochia pe care o porţi să îţi reflecte personalitatea, să fie pe gustul tău, pentru că atunci te vei simţi bine şi vei arăta, deci, la fel de bine. Însă ţine cont şi de stilul de viaţă pe care îl ai şi de evenimentele la care participi. Fiecare dintre acestea presupune un anumit nivel de eleganţă, iar cu rochia de seară potrivită, acesta poate fi redat prin accesorii. Vei putea participa la diferite evenimente, cu aceeaşi rochie, schimbând doar bijuteriile, pantofii şi poşeta.

5. Confort

Se prea poate să repetăm acest aspect, dar confortul este foarte important. Caută ca atunci când îţi alegi o rochie de seară neagră să poţi respira în ea. Sună amuzant, dar este cu totul adevărat. Dacă nu poţi respira într-o rochie atunci când stai în picioare cu siguranţă nu vei putea respira nici când vei sta jos. Să nu mai vorbim despre faptul că nu vei putea mânca. Alege o mărime mai mare sau optează pentru un croi diferit, pentru că o rochie confortabilă îţi va da o stare de bine şi nu vei fi îngrijorată în mod constant despre cum arăţi.