Însă, completăm noi, în cele mai multe din cazuri, rafturile cu haine conţin, pe lângă blugii preferaţi, cel puţin o altă pereche de pantaloni din denim, model mai vechi, care nu este purtată de acea persoană pe motiv că nu mai e în tendinţe. Iată ce ai de făcut ca să rezolvi această problemă.

Pentru a le face manşete în partea de jos:

Pas 1

Pliază partea de jos a blugilor pentru a crea o manşetă de un centimetru şi jumătate.

Pas 2

Rulează încă o dată partea îndoită a blugilor,tot un centimetru şi jumătate.

Pas 3

Repetă operaţiunea şi la celălalt picior,apoi trage bine de manşetă şi presează,astfel încât să se aşeze materialul bine. Poţi să foloseşti şi un fier de călcat,ca pantalonul să ia forma dorită. Ai grijă ca ambele părţi ale blugilor să fie simetrice.

Ca să le redai strălucirea

Poate că ţi se va părea ciudat,dar acest truc chiar funcţionează. O pereche de blugi uzaţi pot să-şi redobândeacă luciul dacă aplici pe ei fixativ. Lasă-i să se usuce,calcă-i,pentru ca produsul să intre bine în material,şi apoi vei remarca schimbarea în bine.

O altă culoare

Dacă deţii o pereche de blugi din material sănătos,dar prea închişi la culoare,poţi să-i decolorezi. Ţine-i într-o soluţie de clor şi apă şi vei vedea că vor căpăta o culoare deschisă,modernă. Pentru un look şi mai cool,poţi să decolorezi doar anumite porţiuni de material,astfel încât blugii să pară nonconformişti şi rebeli.

Desene şi nuanţe după gustul tău

Vrei să-ţi personalizezi o pereche de blugi mai veche,pe care oricum nu o purtai? Aplică pe ea vopsea,diverse culori,cu ajutorul a două pipete sau a două beţe din lemn. Poţi desena orice modele îţi trec prin cap sau doar să laşi voseaua să se îmbibe în material. Dă cu vopsea doar în partea de sus a blugilor,pentru că vopseaua va aluneca în jos şi va acoperi o suprafaţă mai mare. Întrucât această operaţiune implică şi riscuri,de exemplu materialul poate să nu fie destul de rezistent sau ţie să nu-ţi placă ce a ieşit la final,ai grijă să alegi pantaloni de care eşti sigură că te poţi lipsi.