Ficatul este cel mai mare organ intern şi unul dintre cele mai importante din organism, deoarece ajută la eliminarea substanţelor toxice. Din cauza exceselor alimentare, a fumatului sau a alcoolului, ficatul poate avea de suferit. Anghinarea ajută la regenerarea lui, graţie poprietăţilor sale antioxiante.

Puţini dintre noi obişnuiesc să consume anghinare. Poate că nu este extrem de gustoasă, dar are multe efecte benefice asupra corpului. Iată câteva dintre motivele care te vor îndemna să o incluzi în dieta ta.

Infuzia din frunze de anghinare este cea mai eficace în stimularea ficatului. Polifenolii din anghinare sunt eficienţi în lupta împotriva cancerului de ficat, provocând apoptoza celulelor canceroase ale ficatului.

Cum se prepară ceaiul din anghinare pentru ficat gras:

Adaugă 2-3 grame de anghinare mărunţită (se găseşte la orice plafar sau farmacie cu produse naturiste), apoi toarnă 200 ml de apă fierbinte. Acoperă cană cu o fafurie ceramică, curată. Aşteaptă 5 – 8 minute şi apoi strecoară ceaiul. Este recomandat să-l consumaţi de 2 ori pe zi, înainte cu 15 – 20 de minute de prânz şi 30 de minute înainte de cină.

Pe lângă aghinare, există alte patru plante care ajută ficatul să se regenereze. Descoperă proprietăţile lor şi cum le consumi.

 

Sursă: retete-recomandate.com