Întotdeauna este bine să fii preventiv! Mai ales, dacă pleci în concendiu în străinătate şi te afli la sute sau mii de kilometri de casă. Când călătoreşti, eşti expus la un mediu nou şi este posibil să nu ai acces cu uşurinţă la o farmacie sau la magazinele tale preferate. De aceea este necesar să te organizezi din timp şi să îţi pregăteşti înainte kit-ul de călătorie. Acest lucru îţi va garanta o vacanţă, fără probleme. Iată o parte dintre lucrurile pe care trebuie să le ai în bagaj!

Termometrul

Un bagaj complet ar trebui să conţină un termometru pentru a măsura temperatura corpului. Poţi opta pentru un termometru digital, pe care îl găseşti cu uşurinţă la farmacie. Deşi poate fi mai costisitor, termometrul digital se introduce în ureche şi măsoară în mod precis temperatura. În special dacă vei pleca în concediu alături de cei mici, un termometru este absolut necesar. Schimbările de climă, aerul condiţionat sau băuturile reci sunt factori care pot declanşa imediat o răceală.

Spray-ul anti-ţânţari

Cei mai insuportabili musafiri pe care îi poţi avea în concediu sunt ţânţarii. În special dacă vei merge în zone umede (precum Delta), în preajma lacurilor sau în zone cu multă vegetaţie. Pe lângă faptul că muşcăturile de ţânţar sunt deranjante şi provoacă mâncărimi, umflături, roşeaţă sau dureri, unele dintre ele pot fi chiar fatale. Pe piaţă, sunt numeroase produse care te protejează atât împotriva ţânţarilor, cât şi împotriva albinelor, viespilor sau căpuşelor. Nu uita să le pui în bagajul tău!