Piesa centrală:Patul retro

Cu picioare înalte şi tăblii brodate,eventual din fier forjat,îmbrăcat în garnituri elegante,din materiale naturale,patul trebuie să denote rafinament.

Dacă preferi un pat cu baldachin,optează şi pentru noptiere din lemn masiv. Acestea nu sunt numai practice,ci şi stilate. Pentru oricare variantă,rezultatul va fi un plus de stil.

Rafinament:Mătase şi catifea

Ţesăturile bogate şi rafinate dau un plus de şarm camerei. Foloseşte pentru aşternuturi materiale preţioase ca mătasea,catifeaua şi satinul.

Perdelele vaporoase,din ţesături naturale,şi draperiile imprimate cu modele florale discrete,dar suficient de groase pentru a te feri de razele soarelui,întregesc ansamblul.

Detalii şic. Oglinzi şi rame

O oglindă cu ramă antichizată sau un ceas vechi dau întotdeauna farmec oricărui dormitor. Iar pernele,de forme,dimensiuni şi culori variate,completează perfect decorul. Micile detalii dau personalitate camerei. Trebuie să ştii însă cum să le alegi pentru a nu transforma camera într-un „depozit".

Intimitate: Lămpi cu abajur

Optează pentru o iluminare discretă, care creează o atmosferă intimă. Veiozele şi lampadarele cu abajur din material textil sunt perfecte pentru că filtrează lumina şi aruncă umbre misterioase.

Atmosferă:Parfumuri fine

Parfumul suav de iasomie,rozmarin,levănţică sau trandafir va învălui dormitorul într-o mireasmă aparte. Poţi atârna un săculeţ cu plante uscate sau poţi turna câteva picături de ulei esenţial în candela de aromaterapie. O vază aşezată „strategic” va răspândi mireasma delicată a florilor în întreaga încăpere.

Mobilierul din fier forjat,ţesăturile fine şi perdelele în culori calde sunt câteva dintre piesele de rezistenţă ale unui dormitor în stil romantic.