Coloana vertebrală este baza oricărei activităţi fizice. Ea are o structură unică, care permite un anumit grad de mişcare, fără să pună în pericol măduva spinării. Există unele probleme cu care ne putem confrunta, dacă nu avem grijă de această parte a corpului esenţială. Dureri insuportabile, postură afectată, dar şi numeroase afecţiuni pot intra pe lista lucrurilor nedorite, care pot avea drept cauză unele obiceiuri greşite, deprinse, de-a lungul timpului.

Privitul în jos la telefon

Studiile arată că statul mult timp pe telefon este unul dintre obiceiurile care ne afectează sănătatea. În special, dacă petreci mult timp cu ochii în jos la telefon, acest lucru poate determina apariţia durerilor de umeri şi de spate. Capul adaugă o greutate suplimentară asupra coloanei vertebrale, iar dacă eşti nevoit să priveşti telefonul în jos pentru perioade lungi de timp, la locul de muncă sau, în viaţa de zi cu zi, asigură-te că în rutina ta intră şi câteva exerciţii yoga, de gât şi de spate, de minimum 10 minute pe zi.

Purtarea pantofilor cu toc 

Tocurile înalte arată foarte sexy, dar purtarea lor poate afecta coloana vertebrală şi tendonul ahilian. În momentul în care porţi tocuri, muşchii lucrează mai intens, coloana vertebrală se află într-o presiune constantă, iar acest lucru creşte riscul de apariţie a durerilor şi a senzaţiei de amorţeală de la spate, până la picioare. În acest caz, este indicat purtarea pantofilor cu toc înalt doar la evenimente, însă dacă trebuie să îi porţi zilnic, alege încălţări cu tocuri mici sau ceva mai confortabil.