Familia regală britanică a primit multe cadouri în toţi anii în care a fost la cârma Marii Britanii, iar unele dintre aceste daruri au fost animale în carne şi oase, aduse din cele mai îndepărtate colţuri ale planetei. Odată ce au strâns mai multe astfel de exemplare exotice, membrii familiei regale au decis să-şi facă propria grădină zoologică.


Ultim oară când Menajeria din Turnul Londrei s-a mai deschis publicului a fost în 1835, după cum ne-a informat chiar Turnul Londrei, pe Twitter, zilele trecute. “Înfiinţată la începutul anilor 1200, pentru a ţine laolaltă toate animalele primite în dar de monarhia britanică, câţiva dintre locuitorii exotici ai Menajeriei au fost, într-un final, mutaţi la Grădina Zoologică din Londra”, stă scris în postarea cu pricina.


Grădina zoologică din Turn a fost înfiinţată în 1235, după ce Regele Henry al III-lea a primit trei lei de la Împăratul roman Frederick al II-lea. De-a lungul timpului, pe lângă lei a mai ajuns în menajeria regală un urs polar, în 1252, şi apoi un elefant african, în 1255.


Întreaga colecţie de animale s-a extins până în 1622 şi cuprindea trei vulturi, două pume, un tigru, un şacal şi mai mulţi lei şi leoparzi. Per total, ajunseseră mai mult de 60 de specii de animale în grădina zoologică privată de-a lungul secolelor, chiar şi un cangur a trecut pe-acolo.