Artista, care a fost găsită moartă în locuinţa sa din Londra, avea nivelul de alcoolemie de cinci ori mai mare decât limita normată, ceea ce este posibil să-i fi provocat un stop cardio-respiratoriu. Ea avea doar 27 de ani şi a intrat în celebrul club al artiştilor care au murit în urma unor supradoze, la 27 de ani: Jim Morrison, Jimi Hendrix, Kurt Cobain.  Înainte de moartea sa, Winehouse a trecut prin numeroase episoade adictive, în care s-a luptat atât cu alcoolul, cât şi drogurile. 

Documentarul "Reclaiming Amy", care va fi difuzat pe BBC, include filmări din casa în care Amy Winehouse a crescut, fotografii de familie şi interviuri cu prieteni apropiaţi, care împărtăşesc amintiri, atât din vremurile bune, cât şi din cele mai puţin bune, din viaţa artistei recompensate de şase ori cu premiul Grammy.

Ambii părinţi ai artistei apar în documentar şi vorbesc despre fiica lor, deşi sunt divorţaţi, iar acest lucru a  marcat-o profund pe Amy şi stă, se pare, la baza dependenţelor ei. Amy a suferit foarte mult din cauza divorţului celor doi. Cu toate că ea s-a prefăcut că totul a fost în regulă, s-a simţit abandonată atunci când tatăl său a părăsit-o pe mama ei. „La numai zece ani, ea se droga, iar unii au crezut că viaţa ei se va termina de atunci“, a declarat o sursă apropiată artistei.

"Privesc în urmă şi sunt multe lucruri pe care mi-aş dori să le fi făcut altfel", spune în documentar tatăl ei, Mitch Winehouse. "Nu puteai să-i spui să facă sau să nu facă ceva... nimeni nu o controla pe Amy", adaugă el în documentar.

Filmul, care abordează tema relaţiilor lui Winehouse, bulimia şi tulburările de sănătate mintală cu care se confrunta, detaliază tentativele neputincioase ale familiei şi prietenilor ei de a o ajuta. "În spatele uşilor închise, am încercat cu toţii să ne ocupăm de puterea pe care o avea dependenţa ei", a spus şi Janis Winehouse-Collins.

FOTO Profimedia