De-a lungul carierei sale fascinante, Iris Apfel şi partenerul ei au condus o companie de produse textile numită Old World Weavers. De asemenea, a lucrat ca stilistă pentru nouă preşedinţi americani. După ce s-a retras, în anul 1992, faima ei a crescut. A devenit subiectul expoziţiilor muzeale, a fost imaginea unei campanii de cosmetice şi a ţinut coperţile a numeroase reviste.

În 2016, Iris Apfel a fost aleasă ca subiect de documentar. Intitulat pur şi simplu „Iris”, documentarul oferă detalii despre viaţa şi activitatea ei. La început, Apfel a refuzat, dar o prietenă a convins-o în cele din urmă că este o ocazie prea bună pentru a rata.

A fi în centrul unui documentar atât de proeminent a fost o experienţă interesantă şi oarecum incomodă pentru Apfel: „Sunt foarte mulţumită de răspunsul pe care îl primesc, pentru că habar nu aveam la ce să mă aştept. Aam crezut că oamenii ar putea să râdă”. I-a plăcut şi faptul că documentarul o prezenta ca pe o femeie care este mai mult decât „o simplă fashionistă”. Apfel a fost extrem de influentă zeci de ani la rând. Şi viaţa ei personală a fost destul de fascinantă. Află mai multe despre această legendă a modei!

Mama i-a inspirat stilul şic

Iris Apfel a crescut în timpul Marii Depresiuni, când multe familii aveau puţine resurse financiare. Cu toate acestea, mama ei a reuşit să se îmbrace extrem de bine. „Era foarte şic”, a zis ea. Apfel şi-a admirat mama şi a învăţat multe despre stil de la ea. O lecţie importantă a fost accesorizarea: „Mi-a arătat că dacă ai cumpăra, de exemplu, o rochie neagră simplă, schimbând accesoriile, care sunt atât de transformatoare, ai putea să faci zeci de ţinute cu aceeaşi piesă de bază.” Mama ei a lucrat în industria modei. Deţinea un mic magazin de haine. Şi, aşa, influenţa mamei sale a rămas o parte importantă a stilului ei care nu îmbătrâneşte. De fapt, singurele două persoane cărora le-a cerut vreodată părerea despre modă au fost soţul şi mama ei.

Ce îi place să mănânce Iris Apfel şi cum se menţine la 100 de ani