Dacă vrei să ai un deliciu pe masă, de Paşte, ai nimerit bine! Acest sos pentru marinadă îţi va aduce laude şi va face carnea de miel şi mai delicioasă!
 

Friptură marinată de Paşte - reţeţă marinadă

 

Ingrediente marinadă friptură de miel:

 
  • vin alb
  • ulei de măsline
  • usturoi (de preferat verde)
  • mentă
  • cimbru
  • un pic de busuioc
  • foi de dafin
  • piper
  • boia dulce
  • sare
 

Preparare marinadă friptură de miel:

 
  • Se spală bine verdeaţa - usturoiul verde, menta, cimbrul, busuiocul (obligatoriu dacă sunt luate de la piaţă, nu crescute pe balcon).
  • Se toacă mărunt usturoiul, menta şi busuiocul. Se pun înt-un bol.
  • Se adaugă vinul peste ele şi se amestecă bine. 
  • Se adaugă restul de ingrediente si se amestecă din nou.
 

Cum se marinează carnea de miel:

 
Carnea de miel se pune într-un vas. Se toarnă marinada peste ea, cât să o acopere de tot. Se toarnă baiţul peste şi se acoperă vasul. Se dă la frigider câteva ore, minim 2-3 ore, maxim 24 de ore. 
 
 
 
Sursa: bzi.ro