Exfoliere pentru piele sensibilă

Îndiferent că este vorba despre tălpi,gambe sau fese,exfolierea joacă un rol important în regenerarea şi întreţinerea pielii. Pentru tălpi poţi folosi o exfoliere mai dură. Piatra ponce poate fi o alternativă,însă nu înainte de a-ţi înmuia călcâiele în apă călduţă. Folosirea regulată împiedica formarea bătăturilor. În plus,pentru fese şi gambe mai suple poţi folosi o exfoliere cu sare de mare şi ulei de măsline. Acestea se amestecă şi se aplică pe picioare,o dată pe săptămână.

Hidratare pentru genunchii uscaţi

Ai genunchii foarte uscaţi? Aplică o compresă călduţă cu ulei de măsline. O laşi preţ de câteva minute,după care aplici câteva feliuţe de lămâie. La final,foloseşti o cremă hidratantă pe bază de extracte naturale:de sâmburi de struguri,aloe,unt de cacao sau cu uleiuri volatile de rozmarin şi mentă. Pentru un efect odorizant al tălpilor foloseşte loţiuni cu scorţisoară,coajă de portocală şi extract de mosc alb.

Sportul tonifică muşchii picioarelor

Sportul te ajută să-ţi defineşti musculatura picioarelor. Săritul corzii,jogging-ul,plimbările lungi în parc,mersul pe bicicletă,aerobicul şi înotul sunt doar câteva dintre activităţile care îţi vor tonifica eficient picioarele.

Extractele de ardei şi alge marine combat celulita

Celulita poate fi ţinută „la respect” cu ajutorul unor creme sau loţiuni pe bază de extracte din ardei şi alge marine. Acestea restabilesc circulaţia sângelui şi accelerează procesele naturale de regenerare a pielii. Mai mult,specialiştii afirmă că această combinaţie naturală poate reduce vizibil aspectul neplăcut de “coajă de portocală” în doar patru săptămâni.