Întocmai ca mama ei, Curtis a devenit cunoscută datorită filmelor horror, câştigând astfel titlul „The ultimate scream queen” (adică „Regina supremă a ţipetelor”) de care se bucură de vreo patru decenii încoace, conform celor publicate de Entertainment Tonight. Iar Jamie e perfect conştientă de moştenirea ei, de faptul că părinţii ei au ajutat-o să ia cu asalt Hollywoodul. „Dacă tot aveau de ales între unii şi alţii, la castinguri, îşi propuneau să o aleagă pe cea a cărei mamă a fost în Psycho. N-o să mă prefac niciodată că am reuşit să devin un nume în Cetatea Filmului de una singură. Cu siguranţă că eram deja, încă de la început, cu un picior în industrie datorită părinţilor mei”, dezvăluie cea care a apărut în filmul "Halloween" (2019).

Totuşi numele tatălui ei nu este singurul care-i conferă un statut privilegiat. Actriţa se bucură de un titlu regal, despre care nu multă lume ştie.    

Datorită soţului ei, Jamie a devenit baroneasă. Când s-a măritat cu scenaristul britanic Christopher Guest, în 1984, acesta nu era încă baron, însă, după moartea tatălui său, în 1996, englezul a moştenit titlul nobiliar.

“Sunt baron. Sunt Lordul Haden-Guest şi da, acest nume este nobil. M-am născut în această familie pur şi simplu şi, atunci când a murit tatăl meu, am moştenit titlul regal de la el”, a dezvăluit Guest celor de la The Guardian în 2016.