Chiar dacă Julia Roberts a apărut în mai multe filme cunoscute, primul fiind în anul 1987 („Firehouse”), actriţa ne-a cucerit definitiv în celebra peliculă „Pretty Woman (1990)”, unde a interpretat rolul lui Vivian Ward, o prostituată care îi fură inima milionarului interpretat de Richard Gere.

Julia Roberts, de la prostituata Vivian la „Pretty Woman”

Julia Roberts a avut o carieră de succes, actriţa jucând în filme cunoscute de mii de spectatori şi iubitori de film. Chiar dacă în CV-ul ei apare că a interpretat multe personaje cunoscute, rolul său emblematic a fost cel al prostituatei din „Pretty Woman”, extrem de popular, care până în prezent continuă să fie unul dintre favoritele fanilor.

Povestea relaţiei amoroase dintre prostituata Vivian şi milionarul jucat de Richard Gere a atras mulţi spectatori în faţa ecranelor şi i-a adus actriţei americane Julia Roberts statutul de vedetă internaţională, dar puţini sunt cei care ştiu că Julia a fost la un pas să rămână fără celebrul rol.

Julia Roberts, probleme la începuturile filmărilor „Pretty Woman”?

Chiar dacă actriţa a fost acceptată să apară în celebrul film, ea a pierdut rolul imediat după închiderea primei companie de producţie  a filmului „Pretty Woman” - studioul a fost închis, iar Julia a fost la un pas să piardă rolul lui Vivian.

Actriţa şi-a amintit de acest episod într-un interviu pentru o publicaţie internaţională, unde a subliniat că habar nu avea ce urma să se întâmple cu ea după acest incident.

„Pretty Woman” a fost salvat de o cunoscută casă de producţie

La scurt timp după acest incident, norocul a fost de partea peliculei, deoarece cunoscuta casă de producţie Disney a preluat scenariul filmului. Chiar dacă nu ştia cum vor decurge filmările şi ce direcţie va avea filmul, Julia a acceptat să se întâlnească cu noul producător, în intenţia de a-şi recăpăta rolul.

Aşadar, momentul întâlnirii dintre Julia şi producătorul Gary Marshall a fost esenţial; aceştia au simţit că au o conexiune aparte şi au decis să meargă mai departe cu producţia filmului şi cu rolul actriţei. Nimeni nu bănuia marele succes pe care urma să îl aibă filmul, în momentul în care întreaga distribuţie s-a reunit. Întreaga proveste a fost rescrisă în cea pe care toată lumea o cunoaşte.

„Pretty Woman” a câştigat peste 436 milioane de dolari la box office şi rămâne filmul cu cea mai mare încasare de la Disney realizată vreodată.

Sursă foto: Shutterstock